​​Actorul Bogdan Stanoevici, confirmat cu COVID-19, a murit marți în spital, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. El avea 62 de ani. Stanoevici, fost ministru în Guvernul Ponta, a fost una dintre persoanele publice care au criticat măsurile luate de autorități în pandemie, precum purtarea măștii de protecție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul a murit marți dimineață la Institutul pentru Boli Cardiovasculare "C.C. Iliescu" din București, unde fusese transferat de la Spitalul Pantelimon, după ce în luna noiembrie fusese confirmat cu COVID-19.

Bogdan Stanoevici fusese internat inițial la Spitalul Sfântul Pantelimon, de unde a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu pentru o procedură ECMO (Oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană) din cauză că avea plămânii grav afectați de infecția cu COVID-19.

Stanoevici - fost ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Ponta și fost manager al Circului Metropolitan - a fost una dintre persoanele publice care au criticat măsurile luate de autorități în pandemia de COVID-19, precum purtarea măștii.

În luna martie, Bogdan Stanoevici a dat explicaţii, într-o conferinţă de presă, de ce nu poartă mască de protecţie, susţinând că este sănătos şi că nu încalcă legea.

"Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum - faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment", spunea Stanoevici.

Citește și: