O mașină a intrat în poarta de la sediul biroului cancelarului german Angela Merkel, din Berlin, potrivit unui martor ocular citat de Reuters.

Incident la Berlin (Screenshot)Foto: Hotnews

15.09: Ministerul de interne a transmis că șoferul era cunoscut de autorități pentru un incident similar care s-a petrecut în 2014, scrie Reuters.

14.07: Șoferul care a intrat cu mașina în poarta de la sediul cancelariei Germaniei ar suferi de probleme psihice, a transmis poliția din Berlin, citată de Reuters.

"Încă cercetăm motivele care l-au făcut să recurgă la acest gest, dacă a acționat ca urmare a unor probleme de sănătate mentală sau dacă altceva l-a determinat să comită fapta”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. Bărbatul este în continuare în custodia poliției și este interogat.

12.57: Cancelarul Angela Merkel și membrii cabinetului său nu au fost nicio clipă în pericol în momentul în care mașina s-a izbit de gardul de la sediul oficial al cancelariei”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, incidentul s-a soldat cu pagube materiale minore.

Poliţia din Berlin a comunicat că şoferul maşinii a fost reţinut.

"În prezent, colegii noştri efectuează o operaţiune în jurul sediului Cancelariei Germaniei. O maşină a intrat în poarta clădirii. Încercăm să aflăm motivul incidentului. Şoferul a fost reţinut", a comunicat Poliţia din Berlin, pe twitter.

În același timp, un purtător de cuvânt al poliției a precizat, potrivit Reuters, că, deocamdată, nu suspectează că ar fi vorba despre un atentat.

Pozele de la fața locului consultate de Reuters arată poliția inspectând mașina care avea scris pe partea dreaptă, cu alb, mesajul ”Stop politicii globalizării”.

De asemenea, pe rețelele sociale, au apărut imagini în care pe cealaltă parte a mașinii stă scris ”Ucigași de copii și bătrâni”.

Până la această oră nu au fost raportate niciun fel de victime sau daune. La fața locului se află zeci de polițiști.

Merkel avea programată o videoconferință cu premierii statelor în cursul dimineții, pe tema extinderii carantinei și a pașilor de urmat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Biroul cancelarului Germaniei, o clădire albă în stil post-modernist, este ampalsat vis-a-vis de clădirea Reichstag-ului care adăpostește Parlamentul și este retras, departe de principalele drumuri.

Nivelul de alertă teroristă este ridicat în Europa, după ce militani islamiști au ucis opt persoane la Paris, Nisa și Viena în ultimele săptămâni.

În același timp, marți seara a avut loc un incident în Elveția. O femeie a fost arestată după ce a înjunghiat în zona gâtului o altă femeie și a atacat o alta, într-un magazin din Lugano. Femeia a fost identificată ca fiind militant jihadist.

Amintim că în urmă cu patru ani, un tunisian care ceruse azil și avea legături cu mișcări islamiste a furat un camion și a intrat cu el în mulțimea adunată la un târg de Cărciun din Berlin. 11 persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite.