Orașul Bragadiru și comuna Chiajna din județul Ilfov au intrat de vineri în Carantină. Măsura este valabilă pentru localitățile de lângă București începând cu ziua de vineri, ora 22.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

​„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru, Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov. Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Reamintim că alte două localități de lângă Capitală - Berceni și Clinceni - au intrat în carantină joi, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 10 cazuri la mia de locuitori.

La Bragadiru, rata de infectare raportat la mia de locuitori ajunsese joi la 9,48, iar la Chiajna, la 10,31.