Controversata statuie din lemn a Primei Doamne a Americii, Melania Trump, din orașul său natal din Slovenia a fost incendiată chiar de Ziua Independenței, determinând astfel înlăturarea ei, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Artistul american Brad Downey, stabilit la Berlin, cel care comandase sculptura din orașul sloven Sevnica a dispus înlăturarea ei chiar a doua zi, ca urmare a incidentului.

Poliția a precizat pentru Reuters că a demarat o anchetă, în timp ce Casa Albă nu a comentat încă incidentul.

Statuia imensă o înfățișează pe Prima Doamnă a Americii, Melania Trump, într-o haină albastră asemnătoare cu cea purtată la ceremonia de inaugurare a mandatului prezidențial. Ea ține o mână ridicată, ceea ce o face să semene, potrivit unor localnici nemulțumiți, cu o bâtă ridicată spre cer sau cu o ”ștrumfiță”.

Sculptura artistului american Brad Downey a fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba, cu ajutorul artizanului local Ales Zupevc şi a fost plasată în oraşul Sevnica, unde s-a născut Melania Trump.

La dezvelirea statuii, acum un an, artistul declara că a vrut să provoace un dialog despre situaţia politică din America. În schimb, unii localnici spun că este ”o rușine” și că seamănă cu o ștrumfiță.