Fostul șef al ”Doi și-un sfert” şi iubita sa au încercat să îşi autorizeze clinica în care organizau ședințe de șamanism cu Ayahuasca - rechizitoriu

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 6 martie 2020, 17:49 Actualitate | Esenţial


DIICOT - ritualuri 2
Foto: DIICOT
Fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne Gelu Oltean și iubita acestuia, Vanessa Youness, au încercat să îşi autorizeze clinica din județul Dâmbovița în care organizau ședințe de șamanism unde se consuma ayahuasca. Deşi autorizarea a fost refuzată, afacerea a mers în continuare, spun procurorii DIICOT în rechizitoriu.

Gelu Oltean şi iubita sa, Vanessa Youness, au încercat să îşi autorizeze clinica la Ministerul Sănătăţii, dar au fost refuzați și li s-a atras atenţia că substanţele folosite în cadrul ritualurilor sunt interzise, spun procurorii în rechizitoriu, potrivit Mediafax. Ministerul Sănătăţii a comunicat printre altele: <totodată, dorim să subliniem faptul că dimetiltriptamina – DMT, prezentă în produsul traditional ayahuasca, se regăseşte pe tabelul 1 al anexei la Legea 339/2005>, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor cu substanţe psihotrope şi stupefiante interzise, lipsite de interes recunoscut în medicină”, scriu procurorii.

Procurorii notează, de asemenea, că Gelu Oltean şi Vanessa Youness au continuat afacerea şi după refuzul autorităţilor de autorizare.

"(...) cunoşteau faptul că demersurile efectuate pentru autorizarea clinicii şi opiniile juridice pe care le invocau ca protecţie juridică nu le confereau dreptul de a organiza ceremonii spirituale în care să ofere spre consum cu orice titlu ayahuasca”, se mai arată în rechizitoriu.

Mai mult, fostul şef serviciului secret al MAI nu ar fi ţinut cont nici de faptul că ayahuasca ar fi fost periculoasă pentru cei care o consumau.

"Inculpatul O.G.M. (Gelu Oltean, n.r.), împreună cu inculpata Y.A.V. (Vanessa Youness, n.r.) a coordonat activităţile de analiză toxicologică a ceaiului de ayahuasca şi după ce a constatat că este depăşită cantitatea de metale grele din acest produs, a continuat să-l administreze participanţilor la ceremonii deşi amîndoi cunoşteau că acest produs este dăunător sănătăţii.”

Procurorii spun că în anul 2019 au avut loc 20 de ceremonii la clinica din Dâmboviţa.

Gelu Oltean, Vanessa Youness și cetăţeanul britanic Lishman Thomas Ivor Mowbray au fost trimiși în judecată de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, pentru 6 infracțiuni:
 • constituire a unui grup infracțional organizat,
 • punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, desfășurarea de operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept,
 • trafic de droguri de mare risc fără drept,
 • introducere în țară de droguri de mare risc, fără drept,
 • trafic de produse sau substanțe toxice,
 • efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Acuzațiile aduse celor trei de către procurorii DIICOT:
 • Începând cu anul 2017 şi până la data de 14.12.2019, inculpații Y.A.V., L.T.I.M. şi O.G.M au inițiat o structură de crimă organizată care a acționat în mod coordonat atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state, precum Spania, Olanda, Franța, Mexic, după reguli bine stabilite, pentru o perioadă de mare de timp, în scopul comiterii mai multor infracțiuni grave privind operațiuni fără drept cu droguri, pentru a obține direct beneficii financiare consistente şi indirect informații care le-au generat alte foloase materiale.
 • Ulterior, după constituirea grupului infracţional, ei au cooptat şi alte persoane pentru a le sprijini activitatea prin contribuții de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfășurării activităților ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activități bine definită pentru fiecare din membrii grupării.
 • Astfel, în perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (cetățean britanic) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V., într-un loc care urma să fie comunicat ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca. Ayahuasca este o băutură tradițională folosită de triburi amerindiene și care are ca bază DMT – dimethyltryptamine – un drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor.
 • Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro de persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior.
 • Activitatea urma să se desfășoare în județul Dâmbovița, pe parcursul a 3 zile, dar avut loc o singură ceremonie, în data de 13.12.2019, coordonată de șamanul L.T.I.M., în care participanții au consumat ceai de ayahuasca cu DMT, evenimentul fiind întrerupt de către intervenția organelor judiciare, cu ocazia percheziției domiciliare.
 • Inculpata Y.A.V. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând faptul că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său și Arsen, Aluminiu și Mercur peste limita maximă admisă pentru preparatul pe care l-a administrat participanților la ceremonii și și-a asumat administrarea către fiecare participant a unei cantități de aproximativ 30 ml pe sesiune, considerând, fără nici un temei științific, că administrarea acestei cantități, o dată pe lună sau la intervale de 3 luni, 6 luni sau 1 an, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.
 • Activitatea desfășurată de inculpata Y.A.V. de a organiza ceremonii cu caracter spiritual cu scopul real al consumului de droguri de mare risc a fost susținută în același mod de inculpatul O.G.M. cu care se află într-o relație consimțită de mai mulți ani, trăind și gospodărindu-se în comun în același imobil, context în care cei doi au deținut şi au desfășurat operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc fără drept şi au pus la dispoziția consumatorilor de droguri un loc amenajat special pentru consumul ilicit de droguri aflat în folosința organizatorului, i-au informat direct ori indirect despre existenta acestui loc și despre facilitatea oferită de a consuma acolo droguri, facilitând consumul de droguri participanților, care au fost racolați în acest scop şi care au plătit taxe de participare la eveniment sub forma deghizată a unor donații.
 • Inculpatul O.G.M. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său Arsen, Aluminiu și Mercur, peste limita maximă admisă pentru acest produs, dar și-a asumat împreună cu inculpații Y.A.V. şi L.T.I.M. administrarea respectivelor substanţe participanților la ceremoniile organizate de către clinica respectivă.
 • Inculpatul L.T.I.M. a coordonat, în calitate de șaman, ceremoniile (cu titlu de exemplu,în anul 2019 au fost organizate un număr de 20 ceremonii) la care a oferit ceai de ayahuasca cu conținut de DMT participanților și cu implicarea nemijlocită a inculpatei Y.A.V., care a inițiat constituirea grupului infracţional şi a inculpatului O.G.M. care și-a arogat rolul de a protector al grupului și atributul de a controla imaginea publică prin aparența de legalitate a ceremoniilor, la care, în realitate, se consuma un preparat din Ayahuasca, ce conține DMT – drog de mare risc.
 • Inculpatul L.T.I.M. a facilitat acțiunea de cumpărare de substanțe – frunze şi rezină cu conținut de DMT și a înlesnit introducerea lor în România, prin intermedierea expedierii unui colet către inculpata Y.A.V., care l-a ridicat de la firma de curierat în luna august 2019.
 • Pentru a acredita ideea că activitatea desfășurată în cadrul ritualurilor tradiționale cu ayahuasca avea ca scop principal realizarea unor proceduri terapeutice pentru tratarea diverselor afecțiuni de care sufereau participanții sau, în mod secundar, așa cum au declarat unii dintre participanți, avea caracter recreativ pentru redobândirea echilibrului psihic și emoțional, precum și faptul că activitatea a avut caracter legal, inculpații au invocat o opinie juridică transmisă la solicitarea lor de o anume casă de avocatură și comunicări scrise purtate cu diferite instituții ale statului.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3786 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Nici o problema (Vineri, 6 martie 2020, 18:09)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Magistratii corupti din Justitie, adevarate gunoaie complici ai infraactorilor, il va scoate basma curata
 • +1 (1 vot)    
  De unde fost șef? (Vineri, 6 martie 2020, 21:55)

  constatator [utilizator]

  Aștia toți sunt șamani!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by