Inițiatorii moțiunii de cenzură - PSD și UDMR - sunt oameni politici care "şi-au dat măsura lipsei de valoare" prin modul în care au guvernat în ultimii trei ani, a declarat joi premierul Ludovic Orban, care susține că este pregătit pentru orice situaţie.

Orban in ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

Întrebat dacă este pregătit pentru moţiunea de cenzură, Orban a spus: "Aşteptăm votul la moţiunea de cenzură. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Cei care depun moţiunea sunt nişte oameni politici care şi-au dat măsura lipsei de valoare prin modul în care au guvernat în ultimii trei ani. În ceea ce mă priveşte pe mine, indiferent de deznodământul moţiunii de cenzură, noi ne continuăm activitatea şi mai ales ne îndreptăm spre obiectivul pe care îl avem, şi anume acela de a câştiga alegerile, astfel încât să asigurăm o guvernare stabilă, solidă, cu o susţinere parlamentară puternică, pentru a putea să ne punem în practică toate proiectele de care are nevoie România astăzi".

Orban a spus că parlamentarii PNL vor vota "categoric împotriva moţiunii".

Florin Roman: A fost scrisă de Vasile, portarul de la sediul PSD. E scrisă pe genunchi

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, i-a ironizat pe cei de la PSD și UDMR, spunând că moțiunea împotriva Guvernului Orban a fost "probabil, scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD”. El a acuzat că și CCR ajută PSD în "jocul împotriva voinței românilor”.

"Am văzut și noi textul moțiunii. Din punctul de vedere al PNL, e un demers neserios. Probabil că această moțiune a fost scrisă de domnul Vasile, portarul de la sediul PSD. E foarte clar pentru noi că e o moțiune scrisă pe genunchi, neserioasă, în care deși PSD-ul invocă, la început, că pentru ei viața românilor e sfântă, nu se face nicio referire la ceea ce înseamnă agenda publică a cetățeanului”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, citat de Mediafax.

PSD și UDMR au depus joi moțiunea de cenzură cu titlul "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democrației românești". Reprezentanții celor două partide susțin că Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Conducerea Parlamentului a decis ca moțiunea - semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR - să fie citită în plen luni, 3 februarie.