Evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Paraguay: 100 de traficanți de arme și droguri au fugit printr-un tunel
Evadarea din închisoarea Pedro Juan Caballero, situată la graniţa cu Brazilia, ''a avut loc duminică dimineaţă printr-un tunel'' săpat de deţinuţi, a anunţat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Elena Andrada, transmite Agerpres.
Aceştia sunt aproximativ o sută de prizonieri paraguaieni şi brazilieni, majoritatea membri ai organizaţiei Primer Comando de la Capital (PCC). Potrivit purtătoarei de cuvânt, evadarea este demnă de un thriller de acţiune.
"Au construit un tunel aşa cum se poate vedea în filme, cu iluminare interioară, pornind de la instalaţiile sanitare ale închisorii", a spus ea. "Sunt doar 25 de metri între tunel şi cel mai apropiat gardian", a adăugat Andrada.
"Este o muncă de câteva săptămâni. Este evident că personalul ştia şi nu a făcut nimic", a declarat și ministrul justiţiei, Cecilia Perez, în declaraţii de presă referitoare la tunel. Autorităţile au anunţat demiterea directorului unităţii penitenciare, precum şi arestarea a zeci de gardieni.
"Există o puternică suspiciune că funcţionarii (care lucrează în închisoare) au fost implicaţi într-un sistem de corupţie", a adăugat titulara justiţiei, adăugând că fugarii, dintre care 92 au fost număraţi până acum, sunt "extrem de periculoşi''.
Printre cei care au evadat sunt indivizi care au participat la un masacru între bande rivale la închisoarea San Pedro, la 16 iunie 2019, când zece prizonieri au fost decapitaţi, a precizat purtătoarea de cuvânt. Cinci autoutilitare cu care au fugit o parte dintre evadaţi au fost găsite incendiate la Ponta Pora, pe partea braziliană a zonei de frontieră, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Oraşul paraguayan Pedro Juan Caballero este separat de Ponta Pora de un bulevard învecinat.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
Poate a venit momentul ca legile mai vechi sa fie repuse pe masa, altfel va fi dezastru !
Deci daca vrem sa avem un viitor pentru copiii nostri, trebuie sa reintroducem pedeapsa cu moartea pentru cei care ucid si o munca silnica pentru cei care fura din avutul comum.
Apoi va urma o perioada de liniste si pace!
Altfel NU!
DACA OAMENII CINSTITII FAC LEGILE PREVIZIUNILE MELE SE VOR INDEPLINI, ALTFEL NU!
SI ATUNCI OMENIREA VA TREBUI SA LUPTE PENTRU A SCAPA DE CAPUSELE PROTEJATE DE LEGILE TAMPITE DE AZI.