Agentul din cadrul Poliţiei Târgu-Jiu, în cazul căruia a fost emis un mandat european de arestare privind un dosar de furt în Germania, va rămâne în România, în libertate, până în 23 ianuarie, au decis sâmbătă judecătorii Curții de Apel Craiova, care au cerut traducerea în limba română a mandatului, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au cerut, sâmbătă, instanței să se pronunţe cu privire la punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania pe numele unui agent din cadrul Poliţiei Târgu-Jiu, cauza fiind amânată până la traducerea mandatului.

„Amână cauza pentru înaintarea mandatului european de arestare tradus în limba română”, a decis sâmbătă Curtea de Apel Craiova.

Următorul termen va avea loc pe 23 ianuarie.

Bărbatul de 35 de ani a fost ridicat, vineri seara, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj şi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

„Poliţiştii SIC au pus în executare un mandat european de arestare, pe numele unui bărbat de 35 de ani, din Târgu-Jiu”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Surse judiciare au precizat că poliţistul ar fi declarat că este o neînţelegere. Aceleași surse susțin că tânărul este nepotul unui fost inspector șef adjunct al IPJ Gorj.