​Jandarmii au intervenit sâmbătă pentru a izgoni o turmă de mistreţi din curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri noaptea, ofiţerul de serviciu de la IPJ Suceava a sesizat faptul că mai mulţi porci mistreţi au intrat în curtea instituţiei. Un echipaj format din patru jandarmi s-a deplasat la fața locului, găsind o turmă 15-20 de mistreți în curtea interioară a inspectoratului.

Jandarmii au făcut zgomot şi au folosit lanternele iar mistreţii au părăsit zona, îndreptându-se spre Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Suceava, din proximitatea IPJ.

Ulterior, echipajul de jandarmi s-a deplasat în parcul din apropierea Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, unde a identificat alţi doi porci mistreţi.

Potrivit Agerpres, zona a fost izolată, iar animalele au fost direcţionate, de asemenea, spre staţiunea de cercetare. La intervenţie, care s-a finalizat în jurul orei 4,00, au participat şi efective din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Poliţiei Locale Suceava.

Jandarmii le recomandă cetăţenilor să sesizeze prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 orice situaţie de acest gen şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine care gestionează aceste situaţii.