Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat de ce anunțul revocării Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef DNA a fost făcut de purtătorul de cuvânt de la Cotroceni și nu de el, personal, că așa i s-a părut mai potrivit.

Foto:

La începutul dezbaterii organizate de SNSPA în Aula Bibliotecii Centrale Universitare și la care doar 9 jurnaliști și formatori de opinie îi pot pune întrebări, Iohannis a spus că nu există teme aranjate și că "fiecare participant vine cu input-ul pe care îl consideră adecvat, interesant și discuția va fi una cu un ritm bun".

El a vorbit pe scurt despre ce a realizat în cei 5 ani de mandat, spunând că piedica a fost "un PSD extrem de ostil, care a aruncat România în haos pentru a salva câțiva penali".

Întrebat de jurnalistul Moise Guran de ce nu a anunțat personal revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, iar anunțul a fost făcut prin purtătorul său de cuvânt, Iohannis a răspuns: "Așa mi s-a părut cel mai potrivit la momentul respectiv".

Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut în 9 iulie 2018 de către purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.