Ion Iliescu a votat, duminică, pentru alegerile prezidențiale. Fostul președinte a votat la locuința sa, unde i-a fost dusă urna mobilă.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Reprezentanții secției de votare de la Liceul Jean Monnet din București au mers la casa lui Ion Iliescu pentru ca acesta să poată vota, după ce fostul președinte a făcut solicitare pentru o urnă mobilă.

Protestatarul #Rezist Marian Moroșanu, cunoscut sub numele de „Ceaușescu”, a fost amendat cu 1.500 de lei de polițiștii Capitalei după ce a făcut scandal în momentul în care membrii secției de votare de la Colegiul Jean Monnet duceau urna mobilă la casa lui Ion Iliescu.

"Un echipaj al Secției 1 Poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu s-a sesizat din oficiu cu privire la comportamentul nepotrivit al unui bărbat. Acesta striga și adresa injurii, iar la momentul legitimării a continuat acest comportament”, a transmis Poliția Capitalei.

De altfel, Ceaușescu a postat pe Facebook imagini din momentul în care a protestat în fața casei lui Iliescu și a fost legitimat de polițiști.

Este vorba despre protestatarul #rezist Marian Moroșanu, cunoscut sub numele de Ceaușescu. El a făcut scandal atunci când membrii secției de votare de la Colegiul Jean Monnet au dus urna mobilă la casa lui Ion Iliescu.

Bărbatul a fost dus la sediul secției, unde a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru "tulburarea linistii și ordinii publice și adresare de injurii".

În cursul acestui an, Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat de mai multe ori la Spitalul Elias din București, din cauza problemelor cardiace. Ultima dată, fostul președinte al României a fost internat în unitatea spitalicească în luna octombrie.

Ultima apariție publică a lui Ion Iliescu a fost în vara lui 2017, când s-a prezentat la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluţiei.