Magistrații Curții de Apel București au respins cererea fostului procuror general Augustin Lazăr de a redeschide cercetările Inspecției Judiciare pe numele Adinei Florea, după ce Darius Vâlcov a publicat un protocol secret Parchet - SRI care ar fi provenit de la structura de parchet la care lucra Adina Florea. Decizia nu este definitivă.

Adina FloreaFoto: Agerpres

Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată cererea procurorului general. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Este vorba despre cererea fostului procuror general Augustin Lazăr de a fi redeschise cercetările în cazul Adinei Florea. Ea este procuror-șef adjunct al Secției speciale, iar șefa CSM, Lia Savonea, a avut 8 tentative eșuate de a o numi în funcția de procuror-șef al secției, după ce a câștigat concursul pe post, care trebuie validat de plenul CSM.

Cercetarea Inspecției Judiciare a fost începută după ce Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul secret din 2016 între SRI și Parchetul General. Protocolul ar fi provenit de la Parchetul Curții de Apel Constanța, unde a lucrat Adina Florea. Inspecția Judiciară a clasat însă dosarul, iar fostul procuror general Augustin Lazăr a cerut Curții de Apel București redeschiderea verificărilor.

În august 2018, la scurt timp de la apariţia pe site-ul Parchetului General a protocolului public dintre Parchetul General şi SRI, încheiat în anul 2016, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook şi o variantă secretă a protocolului. Deşi protocolul nu mai producea efecte, aşa cum anunţaseră SRI şi Parchetul General, era un document secret.