Tânărul din Gorj lovit de un glonț provenit de la un poligon aflat la o distanță de aproximativ 2 kilometri și jumătate, unde se antrenau 100 de jandarmi, vrea să ceară despăgubiri pentru trauma suferită, potrivit Digi24. Tânărul, care este spitalizat la Craiova, spune că putea să fie mort.

Jandarmeria RomanaFoto: Facebook/ Jandarmeria Romana

Constantin Vochițoiu se afla în curtea bisericii din satul Măceșu, aflată la o distanță de aproximativ doi kilometri jumătate de poligonul din Târgu-Cărbunești, în momentul când a fost lovit de glonț.

Tânărul de 22 de ani s-a prăbușit sub privirile a doi prieteni.

"Dintr-o dată, m-am trezit pe spate. N-am știut, n-am realizat nimic. Prima oară, când am ajuns la spitalul de la Târgu-Cărbunești, mi-au zis că am un glonț în cap", a declarat pentru Digi24 Constantin Vochițoiu, tânărul rănit.

Tânărul vrea să dea în judecată Jandarmeria Gorj pentru a cere daune: "Să ies din spital și la urmă o să mergem mai departe". Întrebat dacă va cere despăgubiri, el a răspuns: "Da. De ce nu? Puteam să fiu mort".

În urma incidentului, Constantin Vochițoiu a fost dus la spitalul din Târgu-Cărbunești, de unde a fost tranferat la Craiova, acolo unde a fost operat.

Ministerul Apărării a anunțat luni că tragerile planificate în poligonul din orașul Târgu-Cărbunești sunt sistate până la finalizarea cercetărilor în cazul tânărului lovit în cap de un glonț.

Poligonul "Dealul Rogojeni” din Târgu-Cărbunești, unde s-a produs incidentul, este omologat din 2013.

Jandarmii au participat la ședința de tragere luni, între orele 9.00 și 11.50, iar incidentul ar fi fost anunțat la ora 13.00.

"În Poligonul Rogojeni din Târgu-Cărbuneşti au fost executate şedinţele de tragere de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră şi cu pistolul. Ulterior desfăşurării şedinţelor de tragere, am fost informaţi că un tânăr a fost lovit de un glonţ în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceşu, situată la aproximativ 2,5 km de poligon”, a precizat, pentru Mediafax, Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Polițiștii și Parchetul Tribunalului Militar Timișoara fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.