​Joi, maximele au depășit 38 de grade în țară și canicula continuă până duminică, meteorologii anunțând temperaturi de 37 de grade în aceste zile. Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi o informare de caniculă și disconfort termic, pentru intervalul joi - duminică. Joi au fost 38,2 grade la Bechet și 38,1 la Caracal, arată datele ANM.

Temperaturile maxime pe 8 augustFoto: ANM

Și nopțile sunt foarte calde și, spre exemplu, vineri dimineață minima a fost de 22,3 la Calafat și de 21,2 grade la Râmnicu Sărat. Nici la vârful Omu temperaturile nu au scăzut sub 10 grade, iar la Predeal au fost 14,6 grade.

Potrivit meteorologilor, în aceste zile valul de căldură se va extinde, iar la amiază disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unităţi, în jumătatea de sud a țării și pe arii mai restrânse în restul țării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade, mai ridicate, spre 35-37 de grade vineri și sâmbătă (9 și 10 august) pe arii restrânse în sud, iar duminică (11 august) în toate zonele de câmpie și podiș.

În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, în jurul a 20 de grade, mai ales în Câmpia Română, pe litoral și în Dealurile de Vest.