Procurorii Secției de anchetare a magistraților au pus-o sub urmărire penală pe Maria Pițurcă, procuroarea care ar fi bruscat fetița din Baia de Aramă, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Și managerul de caz din DGASPC Mehedinți este urmărită penal.

Momentul in care fetita a fost scoasa din locuintaFoto: Captura Facebook

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că procurorii Secției de anchetare a magistraților au pus-o sub urmărire penală pe Maria Pițurcă, procurorul care ar fi bruscat-o pe Sorina. Urmărită penal este și managerul de caz din DGASPC Mehedinți.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, amânarea pentru joi a deciziei privind suspendarea Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Astfel, procurorii de la Secția de anchetă efectuează verificările.

Fetița a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!". Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.