Trupul unui tânăr de 19 ani din localitatea Tudora, județul Botoșani, care a murit lovit de o mașină pe o autostradă din Franța, a fost ridicat din casa părinților de polițiști și medici legiști, în timp ce familia se pregătea de înmormântare. Anchetatorii au motivat prin faptul că nu era făcută necropsia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii din Botoșani și medicii legiști au ridicat, sâmbătă, din locuința unde părinții se pregăteau de înmormântare, trupul unui tânăr de 19 ani care a murit în urma unui accident rutier petrecut în 22 iunie pe o autostradă din Franța și care vineri a fost repatriat.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că sicriul cu trupul tânărului a fost ridicat de acasă pentru că nu era făcută necropsia, pe care ar fi cerut-o chiar părinții celui decedat. În acest sens, a fost depusă o plângere la poliție, prin care părinții băiatului mort au cerut o anchetă, ei fiind nemulțumiți de rezoluția poliției franceze care a încadrat decesul tânărului ca fiind accident. Conform acelorași surse, în Franța nu a fost făcută necropsia, deoarece polițiștii nu au avut suspiciuni asupra decesului tânărului de 19 ani.

Băiatul de 19 ani a murit într-un accident pe o autostradă din Franța, în zona Calais, în timp ce ar fi încercat să traverseze în fugă autostrada A16. Accidentul s-a petrecut în 22 iunie, în timp ce tânărul de 19 ani, care se îndrepta spre Anglia, la muncă, a coborât la un moment dat, aparent fără motiv, din microbuzul în care se afla și a mers pe jos, pe marginea autostrăzii.

"Nici din primele probe prelevate sâmbătă de medicii legiști nu sunt suspiciuni legate de decesul tânărului. Se efectuează necropsia, trupul tânărului urmând să fie eliberat de Serviciul de Medicină Legală după finalizarea procedurilor legale”, au declarat, duminică, pentru Mediafax, sursele citate.