Președintele filialei USR Traian Vuia, un fost polițist din județul Timiș, anunță că se retrage de la conducerea filialei, după ce miercuri a refuzat să oprească mașina la semnalul polițiștilor, iar aceștia au fost nevoiți să îl urmărească în trafic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Lupulescu, liderul USR Traian Vuia, scrie pe Facebook că ar vrea să dea lămuriri legate de incidentul de miercuri, însă până când instanța de judecată nu se va pronunța în legătură cu procesul-verbal de contravenție întocmit nu poate face acest lucru. El susține că nu a fost nicio clipă vorba despre a nesocoti autoritatea unui agent de poliție sau de a se crede mai presus de lege.

Lupulescu mai spune că pentru a nu periclita imaginea USR se va retrage de la conducerea filialei Traian Vuia, până la soluționarea problemei, iar atribuțiile sale îi vor fi delegate vicepreședintelui.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, citați de Mediafax, incidentul a avut loc miercuri, pe drumul care leagă localitățile Făget și Lugoj, unde un echipaj de Poliție care desfășurau un control de rutină în trafic i-au făcut semn să tragă pe dreapta. Bărbatul a refuzat, motiv pentru care echipajul de poliție a pornit în urmărirea mașinii, având semnalele acustice și luminoase pornite.

După o urmărire de mai bine de 500 de metri, șoferul s-a oprit în localitatea Traian Vuia, în dreptul casei în care locuiește. Însă, în momentul în care polițiștii i-au solicitat să se legitimeze și să prezinte actele mașinii, acesta a refuzat. "Agenții de poliție, după ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele autoturismului, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar conducătorului auto i s-a adus la cunoștință obligația de a preda permisul de conducere", au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii l-au amendat cu 1.450 de lei pentru neoprirea la semnalul polițiștilor și refuzul de a se legitima. De asemenea, liderul USR Traian Vuia a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.