Președintele rus Vladimir Putin și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon și guvernul Maia Sandu, susținând că acesta este un prim pas pentru a scăpa de” oligarhii care au uzurpat puterea și au acaparat toate instituțiile statului”. Mesajul său a fost distribuit, pe Facebook , de președintele Rep. Moldova.

Igor Dodon si Vladimir PutinFoto: Facebook - Igor Dodon

Putin a calificat acțiunile președintelui Dodon și partenerilor săi de coaliție drept "un pas spre construirea unui stat civilizat și modern", relatează deschide.md.

”Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpată de oligarhi, care au acaparat toate instituțiile de stat. Absolut toate, sfera apărării, Parlamentul, toate. Ceea ce face acum Igor Dodon și oponenții săi, cu care a format o coaliție temporară, este un pas către construirea unui stat civilizat și modern. Evident că îl vom susține pe Igor Dodon și partenerii săi de coaliție pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea”, a spus Putin.

Menționăm că în ultimele zile, tot mai multe instituții de stat din Republica Moldova, cât și din extern, și-au arătat sprijinul pentru noua guvernare.

Pe de altă parte, Dodon a făcut apel la funcționarii publici și la militari să recunoască noul guvern condus de Maia Sandu, promițându-le că nu vor suferi represalii.