Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, le-a cerut funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță și militarilor să susțină procesul de transfer al puterii și să recunoască Guvernul condus de Maia Sandu, garantând că nimeni nu va fi pedepsit în urma acestei decizii.

Igor DodonFoto: Facebook

”Mă adresez tuturor funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță, militarilor: dumneavoastră puteți deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere pașnică a puterii, dumneavoastră puteți salva țara de destabilizare!”, a declarat Igor Dodon prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

”De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sunt convins că printre dumneavoastră sunt persoane oneste și corecte. Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor!”, a adăugat Igor Dodon, menționând că nicio persoană nu va fi pedepsită în cadrul instituțiilor dacă recunoaște în mod public susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Președintele a anunțat că noua Guvernare este susținută atât în interiorul țării, cât și în plan extern, aceasta reprezentând „interesele majorității covârșitoare a cetățenilor”. În plan extern, noua Guvernare este susținută de Rusia, Canada, Comisia Europeană, Consiliul Europei, precum și mai multe state europene.

Igor Dodon le-a transmis funcționarilor de stat că nu trebuie să se teamă de represiuni „din partea Guvernării care pleacă și care nu are nicio șansă de a se menține” și a criticat dur Partidul Democrat și conducerea acestuia.

„Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost pînă la 8 iunie 2019”, a anunțat președintele Republicii Moldova.