„Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește”, a spus marți, pe Facebook, primarul din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, după ce a aflat de sentința magistraților Curții de Apel Bacău, prin care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Dragos ChiticFoto: Facebook/ Dragos Chitic

Primarul liberal din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a reacționat, pe Facebook, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar care a vizat un schimb de terenuri în urma căruia primăria a fost prejudiciată cu peste un milion de lei, scrie Mediafax.

Edilul consideră decizia „neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul”.

„Astăzi Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat ca primă instanță într-o speță în care m-am aflat alături de alte cinci persoane, pentru o faptă din urmă cu peste 9 ani, apreciată de către DNA ca fiind nelegală. Este o decizie neașteptată, nedreaptă și neconformă cu adevărul. Achitarea ar fi fost soluția corectă în ce mă privește, mai ales că nu există nicio probă, directă sau indirectă, care să conducă spre un altfel de verdict. Încălcarea legii nu se regăsește în modul meu de a fi, în principiile mele de viață și nu există în trecutul meu fapte de care să-mi fie frică sau rușine. Nu este o sentință care să producă efecte, pentru că nu este definitivă. Mă voi lupta în continuare cu demnitate pentru a-mi demonstra nevinovația în instanța de apel”, a scris Dragoș Chitic pe rețeaua de socializare.

El a spus că în perioada următoare va analiza cu atenție „în ce măsură, în astfel de condiții, mai merită să deții o funcție administrativă în România”.

Primarul din Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu de către magistrații Curții de Apel Bacău. Infracțiunea de care este acuzat actualul primar din Piatra Neamț s-a produs în 2010, pe când acesta era viceprimar.

În același dosar au mai fost condamnați, tot cu suspendare, fostul secretar al municipiului Piatra Neamț, fostul șef al Serviciului Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, un expert evaluator, un notar public și un om de afaceri, aceștia fiind acuzați de abuz în serviciu sau de complicitate la abuz în serviciu.

Sentința magistraților de la Curtea de Apel Bacău nu este definitivă, ea poate fi atacată în 10 zile.