Patriarhul Daniel a amintit, în discursul ținut după întrevederea cu Papa Francisc, la Palatul patriarhal, de vizita Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Teoctist de la București, pe care i-a caracterizat ca fiind apărători ai credinței creștine și pledat pentru familia tradițională. "Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane", a afirmat Patriarhul.În cuvântul de salut adresat Conducătorului Bisericii Romano-Catolice, Patriarhul Daniel a rememorat întâlnirea dintre Patriarhul Teoctist și Papa Ioan Paul al II-lea din urmă cu 20 de ani. Patriarhul a spus că vizita din 1999 a stat sub semnul bucuriei libertății religioase după experiența regimului comunist ateu, iar întâlnirea actuală trebuie să fie un îndemn la apărarea valorilor creștine în Europa de azi secularizată.
"Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane. Totodată, ei ne cheamă să mărturisim, să apărăm şi să promovăm familia creştină tradiţională formată din bărbat, femeie şi copii, într-o Europă cu un evident declin demografic, un continent care îmbătrânește rapid. (...) În acelaşi timp, Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea şi solidaritatea în societate pentru ca iubirea lui Hristos pentru toţi oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace şi bucurie, pentru persoane şi pentru popoare", a mai spus Patriarhul Daniel.
La întâlnirea cu Papa Francisc de la Palatul Patriarhiei au participat membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.
Religia nu poate avea un rol in relatiile dintre oameni! Alea sunt chestii personale, nu e treaba lor. Sa nu-si bage popa nasul c-o sa ia un bombeu in nas de n-o sa stie ce cal i-a lovit.
Popii sa se ocupe de aspecte SOCIALE, daca vrea sa fie utila. Despre asta a vorbit si Christos. Lasati facutul copiilor, ca ne descurcam si fara sfatul vostru! Sau sunteti osedati de sex si nu va puteti abtine, bai popilor?!
Biserica nu este mai presus decat societatea!
Am spus DACA vrea sa fie utila. Daca nu, sa dispara. In orice caz, nu are dreptul sa atenteze la drepturile omului.
PS. Papa asta a inteles lucrul asta, se vede din discurs si din acte. "Preafericitul" nu pare sa fi inteles mare lucru din mersul omenirii, nici macar dupa mesajul DIRECT de la referendum-ul "pentru" "familie".
#burtosi si liberi
totul se joaca pe cartea educatiei.
Mie chiar mi se pare total invers, dar fiecare intelege ce vrea din viata.
Da, insa speram sa nu ajungem chiar asa, suna sinistru predictia asta:
"glasul muezinului se va auzi din nordul Norvegiei pana-n Cipru, si de la Sulina pana-n Tenerife."