Vloggerul Mircea Bravo a realizat un nou clip prin care îi îndeamnă pe români să meargă duminică la vot. În 15 ore, clipul a strâns aproape un milion și jumătate de vizualizări.

Mircea bravoFoto: Hotnews

După ”Așa a zis bunica!”, Mircea Bravo a lansat un nou clip despre cum poate influența rezultatul alegerilor absența de la vot a celor informați. Clipul prezintă povestea unui "fost coleg de clasă din gimnaziu", Radu, rămas repetent.

”Nu m-am înțeles eu cu școala, dar m-am descurcat”, spune Radu, care ”duce fete, aduce mașini” din Franța, Spania sau Italia.

Spre stupoarea lui Mircea, Radu candidează acum la alegerile europarlamentare - "o combinație tare, tare, 8.000 de euro lunar, cu costum, aranjat". "Duminică acum sunt alegerile, sigur ies". Ce va face el în Parlamentul European?: "Ca la scoală - mă duc acolo în prima zi, evaluez situația, ciordesc un sandvici și mă duc acasă, stau cinci ani și banii vin.

Mircea răspunde că este nehotărât dacă va vota, iar fostul coleg de școală repetent îi spune că, dacă vrea să îl ajute să câștige, trebuie să stea acasă: "Eu sunt rezolvat, stai liniștit, că am oamenii mei. Ăia știu exact ce trebuie să voteze, nu ca voi. Că i-am cumpărat - o măslină, o sacoșă, o găină, ulei, zahăr. Vrei să mă ajuți? Stai acasă, frățioare, nu vota".

În 30 aprilie, vlogerul din Cluj a lansat un prim videoclip prin care tinerii sunt îndemnați, într-o manieră umoristică, să iasă la vot la alegerile europarlamentare din 26 mai. El redă atitudinea tinerilor care au libertatea alegerii, dar nu o prețuiesc ("eu nu sunt cu politica, nu sunt cu alegerile, că toți sunt la fel, un om în plus sau în minus nu contează") vs. experiența și pragmatismul bunicii ardelene, care și-ar fi dorit să aibă de ales în tinerețe.