​Președintele Klaus Iohannis atacă din nou Guvernul, criticând digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice, care arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. El a spus că Executivul a luat măsuri hazardate și intempestive, fără o minimă fundamentare, și a avut mesaje adverse pentru investitorii străini, avertizându-i pe guvernanți să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice.

Foto:

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj în cadrul evenimentului Innovation Labs 2019 - Demo Day, unde a spus că România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional, produsele digitale românești fiind competitive în Europa și în Statele Unite ale Americii.

Companiile IT din România au înregistrat creșteri puternice în ultima decadă, start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creșteri anuale consistente, dar trebuie valorificate la scară națională, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate și încredere, a arătat Iohannis.

"Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate și intempestive, fără consultare și fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini și lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc. Digitalizarea scăzută a economiei și a administrației publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid. Guvernul nu a făcut nimic în această privință, deși suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban și cel rural. Atrag atenția Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deșarte în anii următori, așa cum România a simțit deja anularea creșterii economice, în anii de criză", a transmis Iohannis.

El a mai spus că îi cunoaștem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocrația și corupția: "Aceștia nu își doresc dezvoltare sănătoasă pentru România, ei doar caută să perpetueze o economie de clan, bazată pe favoruri și pervertirea legilor în folos personal".