La o zi după ce avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a anunțat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii și Inspecția Judiciară după ce a găsit la Tribunalul București o rețea de wi-fi cu denumirea "m...e PSD", Tribunalul vine cu explicații, spunând că niciun angajat al Departamentului IT al acestei instanțe nu a configurat un hot-spot cu o astfel de denumire și nici nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei rețele publice wi-fi. Instanța afirmă, însă, că o astfel de rețea poate fi creată de oricine intră în tribunal cu un smartphone, iar "evenimentul regretabil" se poate repeta "atât timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genți, poșete sau buzunare".

retea Wi-FiFoto: Facebook Ionela Arcanu

Reprezentanții Tribunalului București susțin, într-un comunicat de presă, că niciun angajat al Departamentului IT al instanței nu a configurat/definit un hot-spot cu o astfel de denumire, iar Departamentul IT nu are în administrare echipamente care să permită configurarea unei rețele publice wi-fi.

"La nivelul Tribunalului București nu a existat și nu există o rețea publică wireless WLAN-WI-FI. O rețea precum aceea din fotografiile afișate se poate configura cu ajutorului unui smartphone/laptop cu router, de către orice persoană aflată în interiorul/vecinătatea Tribunalului București, care are posibilitatea să o denumească oricum dorește”, a explicat președintele Tribunalului București, judecătorul Laura Radu, potrivit Mediafax.

Magistratul mai spune că "evenimentul se poate repeta atât timp cât se permite intrarea în incinta tribunalului cu tehnologie informatică în genți, poșete sau buzunare".

Pre;edintele Tribunalului București mai afirmă că monitorizarea justițiabililor în clădire sau în vecinătate, din acest punct de vedere, este practic imposibilă și excede competențelor Departamentului IT al Tribunalului.

"Evenimentul este regretabil, mai ales că politica de securitate a Tribunalului București nu permite angajaților ca prin acțiunile lor să încerce să compromită protecția sistemelor informatice și de comunicații, iar aceștia nu trebuie să desfășoare, deliberat sau accidental, acțiuni care pot afecta confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor de orice tip în cadrul sistemului iinformatic al Tribunalului București”, mai arată președintele Tribunalului București.

Totodată, sursa citată a mai precizat că tot personalul Tribunalului București și al judecătoriilor arondate beneficiază de acces la internet prin intermediul serviciilor puse la dispoziție de către Ministerul Justiției și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a declarat marți că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și Inspecția Judiciară după ce a găsit la Tribunalul București o rețea de wi-fi cu denumirea "m...e PSD". Avocata fostului vicepremier Sevil Shhaideh, Flavia Teodosiu, a precizat că va sesiza cele două instituții pentru a vedea circumstanțele creării acestei rețele. Apărătorul a fost la sediul Tribunalului București pentru a o reprezenta pe Sevil Shhaideh.