Coordonatoarea creşei din Iași unde mai multe educatoare și îngrijitoare au fost înregistrate când ţipau la copii, îi înjurau și îi jigneau a fost dată cu capul de masă de mai multe ori de către un tată care ar fi vrut să se răzbune pentru umilinţele trăite de fiica lui la creşă, scrie Ziarul de Iași. Femeia a sunat la 112 şi a reclamat că a fost agresată.

Copii la gradinitaFoto: Hotnews

Bărbatul a mers la Creşa nr. 10 din Iaşi și a cerut să vorbească cu coordonatoarea instituției, Valeria Butnaru. Discuţia dintre cei doi a degenerat rapid, iar bărbatul a agresat-o fizic pe femeie, lovind-o cu capul de masă. Potrivit martorilor, loviturile au fost brutale, femeia sângerând.

"Mi-a pus mâna dreaptă la cap, la spate, şi mâna stângă la gură. M-a ridicat de pe scaun şi m-a izbit de masă. Am realizat că sunt agresată şi am început să strig, însă el mai tare m-a strâns şi m-a lovit cu nasul de birou“, a povestit Valeria Butnaru.

Un martor a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, care a deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

"Este un incident cel puţin la fel de nefericit ca acela de săptămâna trecută, când au apărut acele înregistări. Doamna este în preaviz, timp de 30 de zile, pentru că, având funcţie de conducere, este nevoie de o perioadă, conform legii, pentru predarea gestiunii. Ea a fost cea care m-a sunat. Era speriată şi incoerentă şi mi-a spus că a fost bătută“, a declarat Mihaela Ghioca, şefa Direcţiei de Creşe din Iași.

Tot ieri, la Parchet a fost depusă o plângere oficială împotriva îngrijitoarelor de la Creşa nr. 10. Cauza va fi conexată cu dosarul deschis din oficiu de poliţişti, în care se fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă.

Valeria Butnaru şi-a dat demisia la sfârșitul săptămânii trecute, alături de o asistentă și de două infirmiere. Acestea au fost înregistrate de microfonul montat de un părinte pe bluza copilului lor în timp ce îi jigneau pe copiii de la creşă şi îi învățau să înjure. Astfel, pe înregistrări se putea auzi cum copiii erau jigniți de educatoare, care le spunea că sunt "nespălați”, "porci” și "put ca un dihor”