Copiii dintr-o creșă cu program prelungit din Iași au fost puși să înjure și sunt jigniți de educatoare, care le spune celor mici că sunt „nespălați”, „porci” și „put ca un dihor”, potrivit Mediafax.

Copii la gradinitaFoto: Hotnews

UPDATE Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a luat măsuri împotriva îngrijitoarelor creșei, unde copiii erau jigniți și învățați să înjure. Două îngrijitoare, o asistentă și coordonatoarea instituției au fost date afară din sistem.

Familia unui copil din Iași i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină și când părinții au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creșă au mers la avocat și intenționează să depună plângere penală.

„Îți miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îți miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiță pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude și cum este certat un băiețel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” și „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie și faci pe tine? Porcule! Ești porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc ești că te c..i pe tine. Miroase că ești nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii sunt învățați să înjure și sunt amenințați dacă nu sunt cuminți.

„În p... mă-tii, ia spune și tu, spune”, se aude femeia care ar trebui să aibă grijă de copil și să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învățăturii” oferite. „Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creșă și merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoșeriu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că părinții vor depune plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creșă îi poate afecta pe viață.

„Părinții intenționează să depună plângere. Este pregătită deja. Plângere penală pentru rele tratamente aplicate minorului și să vedem în ce măsură se justifică. Facem plângere și pentru alte infracțiuni. Creșa aparține Primăriei Iași. Nu mi se pare admisibil. Vorbim despre educație dată unor copii de 2 - 3 ani cu bătaie și înjurături iar orice eveniment la această vârstă îi poate marca pe viață”, a declarat Ciprian Mitoșeriu, avocatul familiei.

Potrivit acestuia, copilul în vârstă de trei ani și opt luni nu mai frecventează creșa Primăriei Iași, iar de vineri o bunică are grijă de el, băiatul începând deja ședințele cu un psiholog.

Până la ora transmiterii acestei știri, reprezentanții creșei din Iași și reprezentanții Primăriei Iași nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere.