"Am auzit şi eu după Comitetul Executiv Naţional că DNA-ul lui Iohannis a cerut Curţii Supreme (...). DNA a intrat în panică, e agitat. De ce sunt agitaţi? Au în grafic ceva, un grafic cu date, când trebuie să fie executat unul sau altul? Au hotărât ei că pentru mine şi pentru Darius (Darius Vâlcov - n.r.) trebuie să se dea termenele mai aproape. De ce? Au explicat motivul?", a fost reacția lui Liviu Dragnea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.
La termenul de luni al procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare - termen care ar fi trebuit să fie ultimul - instanța supremă a dispus amânarea cauzei până în 20 mai.
La această amânare a contribuit și DNA, după ce procurorul de ședință a cerut sesizarea Curții Constituționale pe articolul din Legea 78/2000 privind completurile specializate de la instanța supremă și pe o decizie a Curții supreme legată de interpretarea unui articol din Codul Penal privind prescrierea faptelor. În solicitarea DNA se menționează că prin utilizarea unei sintagme atât de generale precum aceea de "complet specializat", s-a creat premisa aplicării aleatorii a normelor de competență, aspect care afectează dreptul la un proces echitabil. Instanța supremă a decis amânarea procesului până în 20 mai.
În 19 aprilie este așteptată o decizie a Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători. O decizie favorabilă a CCR pe sesizarea depusă de Florin Iordache l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de acestă condamnare. Procesul ar trebui reluat de la zero la instanța de fond, iar între timp faptele s-ar putea prescrie.
Tu și toată clica ta nu faceți de ani de zile decât să tergiversați procesele până la prescrierea faptelor, pt. că nu vă puteți dovedi nevinovăția, pt. că nu există, pentru că sunteți hoți ordinari.
Din toate acțiunile tale rezultă cu claritate că ești vinovat. Pe față, că tot îți place expresia.