Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, găsit vinovat pentru conflict de interese prin decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție la sfârșitul anului trecut, a fost demis, ca urmare a acțiunii legale întreprinse de prefect.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În temeiul art.26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar, conform Legii 176/2010, Legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI”, se arată în documentul emis de prefectură, potrivit presei locale. Ordinul prefectului a fost emis în cursul dimineții de marți, relatează epitesti.ro.

Cornel Ionică a lăsat să se înțeleagă că va atac ordinul prefectului în contencios administrativ, termenul legal pentru depunerea acțiunii în instanță fiind de 10 zile. Consiliul Local Pitești urmează să se reunească pentru a decide care dintre viceprimari, Sorin Apostoliceanu sau Laurențiu Zidaru (ambii de la PSD), va prelua atribuțiile de primar.

În octombrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul edilului privind decizia ANI potrivit căreia acesta s-a aflat în conflict de interese pe vremea când era viceprimar, în perioada 2008-2012. Concret, ANI a stabilit că Ionică a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri ale consiliului Local al municipiului Pitești din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Pitești cu societăți comerciale la care ginerele său este asociat și administrator. Astfel, societățile respective au beneficiat de folosirea unor spații puse la dispoziție de Centrul Cultural.