Dragoș Săvulescu, condamnat joi de instanța supremă la 5 ani și 6 luni de închisoare în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanța, nu a fost găsit până la această oră de polițiști, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Potrivit unor informații, afaceristul s-ar afla la Monte Carlo.

Dragos SavulescuFoto: Agerpres

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor plajelor din Constanța, nu a fost găsit până la această oră de polițiști.

Potrivit unor informații, afaceristul s-ar afla în Monte Carlo.

Poliția Capitalei a trimis documentele necesare către Parchetul Curții de Apel București în vederea emiterii mandatului european de arestare, potrivit sursei citate.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au condamnat joi seară pe inculpații din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, deciziile fiind definitive.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acționar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat și el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoș Săvulescu, și el fost acționar la Dinamo, la cinci ani și șase luni de închisoare.

Potrivit Digi24, Dragoș Săvulescu s-a remarcat și în roluri minore la Hollywood, el jucând într-un film alături de Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gary Oldman, Tommy Lee Jones și Gal Gadot.

În același dosar a mai fost condamnat și notarul Jean Andrei, soţul preşedintei Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, acesta primind 2 ani închisoare cu suspendare.

Alte condamnări: Constantin Racu (şeful Direcţiei Administraţie Publică) - 6 ani şi 10 luni închisoare, Daniela Ramona Dospinescu (şefa Direcţiei Patrimoniu) - 7 ani şi 6 luni închisoare, Ion Marica (şeful Direcţiei Tehnic-Investiţii) - 5 ani.

În total, peste 30 de persoane au fost condamnate în dosar, unele cu suspendare, altele cu executare. Şapte persoane s-au predat deja la Poliţia Judeţeană Constanţa pentru a fi încarcerate.

Reprezentanții Poliției Constanța au transmis, vineri, că se fac activități pentru sesizarea instanței în vederea emiterii unui mandat european de arestare și a unui mandat de urmărire internațională a fostului primar Radu Mazăre, după condamnarea sa definitivă la 9 ani de închisoare, având în vedere că, potrivit ultimelor informații, acesta este în Madagascar.

Nicușor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, este încarcerat deja la penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru abuz în serviciu.

Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, s-a predat vineri dimineață la Poliția Ilfov și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, de asemenea, confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Cristian Borcea.

Instanța a decis și confiscarea plajelor din Mamaia retrocedate ilegal.

Dosarul retrocedărilor plajelor a fost trimis în judecată în 28 octombrie 2008 și, după mai bine de 10 ani de tergiversări, a devenit cel mai vechi dosar de corupție din instanțele românești.

În primă instanță, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. Edilul a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.

Alţi şapte funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa au fost condamnaţi atunci la câte trei ani de închisoare cu suspendare.

Ceilalţi 24 de acuzaţi din acest dosar, între care și Cristian Borcea, au fost achitaţi, pe fond, de Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și: