Profesoara din Ploiești înjunghiată în fața cancelarieide un fost elev al școlii a trecut cu bine peste operație, fiindu-i afectate însă mai multe organe interne. Profesoara este cea care făcuse actele de exmatriculare pentru elev, după ce acesta și-a amenințat cu un cuțit un coleg, în 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Florin Pușcariu, a declarat, miercuri, că profesoara de matematică a fost adusă la spital în stare gravă, în șoc hemoragic, cu o sângerare mare. Starea ei este acum stabilă, fiind internată în secția de terapie-intensivă.

"Este pe ATI internată. Acum este stabilă hemodinamic, conștientă, a fost detubată. În timpul operației s-a constatat că lama cuțitului a afectat mai multe organe interne. A venit în stare gravă, în șoc hemoragic”, a declarat Pușcariu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Prahova, Parchetul Tribunalului Prahova a dispus, marți seara, reținerea tânărului, acesta fiind cercetat pentru tentativă de omor. Miercuri va fi dus în instanță, cu propunere de arestare preventivă. Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax că la audieri tânărul nu a vrut să declare nimic. Se pare că profesoara de matematică este cea care făcuse documentele pentru exmatricularea elevului, după ce acesta și-a amenințat un coleg cu un cuțit, în 2016.

Profesoara, soția unui judecător de la Judecătoria Ploiești, a fost înjunghiată marți, la Liceul "Spiru Haret" din oraș. Agresorul, în vârstă de 22 de ani, a reușit să intre în școală profitând de faptul că pe poarta unității a intrat un grup mare de elevi, iar paznicul nu l-a putut observa.

Potrivit jandarmilor, asupra tânărului s-au găsit un cuțit de bucătărie cu lama de 10 centimetri, un topor, un patent, o foarfecă, o sticlă în care erau cuie. Totodată, asupra tânărului a fost găsită și o sticlă cu țuică.