UPDATE Curtea Constituțională, după ce a admis sesizarea pe tema protocoalelor SRI-Justiție: Instanțele vor decide dacă s-a încălcat legea în ceea ce privește dosarele în curs

de C.D.     HotNews.ro
Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:24 Actualitate | Esenţial


Judecătorii de la Curtea Constituțională
Foto: AGERPRES
Instanțele judecătorești vor stabili, pentru dosarele în curs de judecată și a căror instrumentare s-a făcut și pe baza protocoalelor semnate cu SRI, „în ce măsură s-a produs o încălcare a dispozițiilor referitoare la competența materială și după calitatea persoanei a organului de urmărire penală”.

„Înalta Curte de Casație și Justiție și celelalte instanțe judecătorești precum și ministerul Public, Parchetul de lângă Înalta Curte și unitățile subordonate vor verifica în cauzele pendinte, în ce măsură s-a produs o încălcare a dispozițiilor referitoare la competența materială și după calitatea persoanei a organului de urmărire penală și vor dispune măsurile legale și corespunzătoare”, potrivit unui comunicat al Curții Constituționale, care a admis miercuri sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Cu majoritate de voturi, Curtea a admis sesizarea și a constatat „existența unui conflict juridic de natură constituțională „generat de încheierea între Ministerul Public - Parchetul ICCJ și SRI a Protocolului nr 00750 din 4 februarie 2009 precum și exercitarea în mod necorespunzător a controlului parlamentar asupra activității SRI”.

De asemenea, CCR a admis sesizarea și a constatat „existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public - Parchetul Înaltei Curți și Parlament, pe de o parte, și Înalta Curte și celelalte instanțe judecătorești generat de încheierea între Ministerul Public - Parchetul ICCJ și SRI a Protocolului 09472 din 8 decembrie 2016 doar cu privire la dispozițiile articolului 6 aliniat 1, art 7 al 1 și art 9 precum și de exercitarea în mod necorespunzător a controlului parlamentar asupra activității SRI”.

Ce prevăd articolele menționate de CCR:

Art. 6 (1) Parchetul comunică, în mod operativ, nu mai târziu de 60 de zile lucrătoare de la data înregistrării sesizării la Parchet, modul de valorificare a sesizărilor primite de la Serviciu, cu excepția cazurilor în care, înainte de împlinirea termenului menționat, se solicită informații suplimentare în legătură cu cauza.

Art 7 (1) La solicitarea Serviciului, Parchetul asigură consultanță, prin specialistii proprii, în ce privește activitățile ce fac obiectul cooperării

Art.9 - (1) Parchetul pune la dispoziția Serviciului, la cerere sau din oficiu, date și informații care, prin natura lor, prezintă interes pentru contracararea sau prevenirea unor amenințări la adresa securității naționale.

(2) Parchetul pune la dispoziția Serviciului datele și informațiile referitoare la implicarea personalului acestuia în pregătirea sau săvârșirea de infracțiuni, dacă prin aceasta nu se împiedică sau îngreunează aflarea adevărului în cauză.
CCR a amânat până acum de mai multe ori, pronunţarea unei decizii cu privire la la existenţa posibilă a unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut pe 28 noiembrie, la dezbaterea de la CCR, că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus Justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă. "Vă solicit să admiteţi acest conflict de natură constituţională existent în prezent între Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte, pe de o parte, Parlamentul României, ca unică autoritate legiuitoare a ţării, precum şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, (...) conflict constând în faptul că Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin semnarea protocoalelor cu SRI (...), şi-a încălcat propriile competenţe constituţionale şi, uzurpând competenţele Parlamentului, a învestit SRI cu competenţa de a desfăşura activităţi specifice organelor de cercetare penală, fapt interzis în mod expres de legiuitor. (...) Acţionând în acest mod, conferind, prin acte secrete, SRI competenţe acolo unde Parlamentul nu le-a prevăzut sau chiar le-a interzis, Ministerul Public s-a comportat ca legiuitor, interferând în mod discreţionar în atributul exclusiv al Parlamentului ca unică autoritate legiuitoare a ţării", declara Iordache.

La rândul său, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20718 vizualizari

 • +54 (68 voturi)    
  CCR (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:31)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Institutie aservita hotilor si mafiotilor care distrug statul de drept ca sa poata sa il jefuiasca dupa bunul plac.
  • +34 (42 voturi)    
   PSD are talentul de a-i enerva pe romani. (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:47)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Nu stiu cum cred ei ca se va termina treaba asta.
   • +36 (40 voturi)    
    Se pare ca avem profesori universitari care pot (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:59)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    sa gaseasca punctele nevralgice din legi si care favorizeaza infractorii dar nu avem profesori universitari capabili sa faca legi bune.
   • +13 (19 voturi)    
    ... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:25)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Nu stiu, dar eu sincer ma mir ca baiatul lui Dragnea nu e inca mare scula in politica la ce cale a luat ta-su. Dinastia Dragnea, acest Kim-Ir-Sen de Dambovita sau cum il chema pe al batran , prietenul lui Ceausescu.
    • +3 (7 voturi)    
     Calm (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:57)

     MinDepous [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

     Sobolanii pleaca primii cand se scufunda vaporul. Fi-s'u nu e mare scula pentru ca nu are viitor tara, altfel era deja. De ce crezi ca o ard aiurea prin Brazilia/Maldive? Pentru ca aceasta guvernare a fost la modul "loveste si fugi". Asta nu e parazitism. Asa e asasinat si fuga de la locul faptei. Parazitism e ce faceau generatiile de dinaintea lor - vezi "fura, da' si face" @Mazare & co.
  • +3 (3 voturi)    
   cine-o fi făcut (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:04)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   opinie separată și cine a votat pentru? E de așteptat expunerea motivației CCR.
  • +5 (11 voturi)    
   Arestarea judecatorilor corupti de la CCR (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 17:43)

   Cozmin30 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Neconstitutionala si aberanta este aceasta decizie a CCR si dovedeste, inca o data, ca la CCR exista 6 judecatori corupti, aflati in slujba mafiei psd si alde. Parchetul General trebuia sa-i aresteze imediat pe cei sase judecatori corupti, aflati in solda mafiei psd si alde, pentru abuz in serviciu, in forma continuata, pentru aderarea la un grup infractional organizat, pentru obstructionarea justitiei, in forma continuata si pentru favorizarea infractorilor, in forma continuata. La fel de aberante au fost si deciziile CCR privind inpiedicarea SRI sa colaboreze cu procurorii, revocarea exceptionalei Sefe a DNA si nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judececatori de la ICCJ. Protocoalele sunt documente tehnice privind colaborarea dintre institutiile statului, in vederea armonizarii luptei impotriva infractorilor.
   Nu exista niciun conflict de natura constitutionala. Exista doar un conflict intre oamenii cinstiti si infractori, iar CCR este de partea infractorilor.
 • -4 (46 voturi)    
  Bravo Daniel Morar! Job done! (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:33)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Dupa ce ai facut politie politica pentru Traian Basescu ascunzand dosarele lui Dragnea, acum o scapi pe blonda din Costa Rica, cum si-a dorit Traian Basescu. Basescu nu a reusit sa-si depaseasca conditia de marinar. A facut praf doua partide si toata justitia pentru o femeie.
 • -44 (64 voturi)    
  Fara penali! (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:34)

  cucuveauamov [utilizator]

  la puscarie cu cei care le-au semnat.
  • +42 (50 voturi)    
   Corect! Si Dragnea a semnat unul cu SRI! (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:38)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Cand era seful consiliului judetean Teleorman. La puscarie cu flausatul!!!
  • +37 (41 voturi)    
   cine (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:47)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Tariceanu? :)
  • +37 (43 voturi)    
   Asa este! (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:49)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   dracnea si tariceanu, la parnaie!
  • +9 (17 voturi)    
   Urari de bine (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:17)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   arpacas, zama chioara, apa si pita mucegaita 100g pe zi timp de zece ani si taiat de stuf cu batai cumplite pentru cuveauamov [utilizator].
   Sa dea Domnul acolo s-ajungi, tu si tot neamul tau.
  • +17 (19 voturi)    
   realizezi (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:27)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ca protocoalele astea se fac si cu acordul politic, nu?!

   deci da... la puscarie... sunt sigur ca ar intra cativa din stapanii tai din psd!
  • +1 (1 vot)    
   stii comunistoidule? e 2019 nu 1949 (Joi, 17 ianuarie 2019, 10:02)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Stiu ca ne-ati baga pe toti la puscarie daca ati putea dar nu puteti.
   Urlati ca apucatii ca "nevinovatii" care au furat milioane au fost condamnati pe nedrept dar repede ati baga niste oameni la puscarie fara sa aveti nici-o lege care sa ii condamne.
   Hai hiena, spune ce lege penala s-a incalcat prin semnarea 'protocoalelor" ?
 • +34 (40 voturi)    
  Singurul lucru constitutional (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:37)

  doi si-un sfert [utilizator]

  conform CCR este furtul din bani publici ...
  Asta da Republica Constitutionala!
 • +32 (38 voturi)    
  tradatori si lasi (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:39)

  sim18 [utilizator]

  O adunatura de oameni fara coloana vertebrala. Nu isi merita locul acolo! Asta ne mai trebuia acum....
  • +23 (29 voturi)    
   din pacate (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:11)

   CVL [utilizator] i-a raspuns lui sim18

   tocmai au dovedit ca asta e motivul pentru care au fost trimisi acolo: pentru astfel de decizii, si ca nu musca mana care i-a hranit.

   Cred ca au mp3-uri cu Daddy care le spune: poti, nu patesti nimic, poti, hai, nu abandona, ce conteaza ca stii ca nu e o decizie corecta, continua, voteaza asa cum iti dictez, poti, poti, poti
 • +28 (34 voturi)    
  da (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:39)

  dum_i [utilizator]

  rromania nu mai exista. din 2016 incoace

  tara criminalilor si violatorilor

  tara pesede
  • +11 (11 voturi)    
   1947 (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:17)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   .
 • +27 (33 voturi)    
  Mai sunt multe precizari de facut,tov.Dorneanu (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:40)

  Plagarus [utilizator]

  CCR doar constata,in rest se va decide ca doar Politia Locala sa aiba protocoale cu Parchetele astfel ca va fi liber la furtul en gros pt. "refugiatii " penali din politica din RO.
 • +38 (44 voturi)    
  Se poate desfiina SRI (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:45)

  Martinezu [utilizator]

  Si bugetul lui impartit la cei cu pensii speciale care au demascat aceasta monstruozitate.
  Auzi tu, sa inregistrezi un politician in timp ce ia mita.
  Curata politie politica.
 • +30 (34 voturi)    
  asteptam motivarea ccr (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:50)

  Remarque [utilizator]

  Interesant de vazut cum exact motiveaza faptul ca SRI, in temeiul protocoalelor semnate, "a desfasurat activitati de cercetare penala".
  Mai precis care este diferenta de activitate a SRI investita de aceste protocoale si pe care altfel nu le-ar fi executat, ca parte a sarcinlor de serviciu.

  PS. Nu cred ca voi mai scrie ccr cu majuscule in actuala ei formula.
 • +28 (32 voturi)    
  iar nu ma mir (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:51)

  Bittick [utilizator]

  CCR o alta sluga a ciumei rosii..
 • +23 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 14:58)

  [anonim]

 • -22 (30 voturi)    
  vai de mine... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:02)

  alex562 [utilizator]

  ... pai nu era mai bine cu proto, mai aveam si noi niscai detalii din conv telefonice ale nenorocitilor, de ce sa se piarda experimentul tarii noastre?!

  ... cand mai vedem noi catuse si intrari in direct la liubianca noastra?

  ... pana la urma, treaba asta cu democratia originala trebuie mai bine definita, nu credeti?
  • +13 (15 voturi)    
   Ca bine zici (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:18)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui alex562

   vai de bostanu tau.
   Te bagi la cules de stuf in regim de exterminare ?
 • +23 (27 voturi)    
  propun ca (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:06)

  CVL [utilizator]

  sa desfiintam toate instantele de judecata, iar cazurile sa se judece la CCR, care oricum judeca si ce are in competenta si ce nu, sau la CEX - PSD cu sprijinul ALDE daca CCR e in concediu !!
  • +9 (11 voturi)    
   Sa te-auda Domnul (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:21)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui CVL

   sa proclame vazelina tuturor democratiilor europene cum sta treaba cu adevarul primit cu faclia de la moscovitii ordinari, pretinii nostri cei mai de nadejde.
   Sa nu mai fie crime. Nici pedepse. Topiti catuse, descatusati criminali, totul a fost nascocire.
   Tribunalele sa devina ceea ce au fost si bisericile: grajduri si bude pentru cai si carutasi.
   Ca mergem cu pasi repezi inapoi spre caruta.
  • +2 (4 voturi)    
   te complici (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui CVL

   direct pe masa lui dragnea. Să împartă dreptatea hamsterul flaușat, între 2 flatulații, un râgâit și-un pupi lui iubi irinuca.
   • 0 (0 voturi)    
    Prea complicat pentru bossu (Joi, 17 ianuarie 2019, 9:15)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    el tre' sa fertilizeze romancele delasate de sotii plecati prin librarii, n-are timp de lege.
    Mai bine sa se-mparta dreptatea - si gloantele - la guitz tv, cu vasileasca si dogaru.
    La haznaua varanului se face deja.
 • -11 (21 voturi)    
  Acum stiti ce urmeaza, toate dosarele, dar (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:14)

  xrogo [utilizator]

  chiar toate dosarele in care s-a lucrat cu SRI si nu sunt de siguranta nationala vor fi declarate ca ilegale si procesele anulate, daca asa s-a purtat asa zisa lupta anticoruptie, cu complete ilegale si probe adunate ilegal acesta este rezultatul previzibil de fapt!
  • 0 (4 voturi)    
   vise taică (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:21)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   până și slugii voastre dorneanu i-a intrat ceva în cap de la atâtea avertizări, motiv pt. care a lăsat, după cum vezi, la competența instanței de judecată să decidă, pentru dosarele în curs de judecare. De celelalte nu zice nimic.
   Acuma, dacă i-or fi rămas ceva firfirei prin buzunarele-i bugetare hamsterului flaușat, după luna de fiere cu irinuca, poate unge pe unde știe el să-i iasă completul care să-l scoată Albă ca Zăpada.
  • 0 (6 voturi)    
   Stim ce urmeaza. (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:30)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   "Deciziile Curții Constituționale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor".

   "Decizia CCR nu va avea efecte asupra sentințelor definitive, dar ar putea afecta dosarele aflate în curs (anchetă sau judecată)"

   Bine, o sa vina tudorica lingaul fara frica sa dea el o lege sa "rezolve" problemele.
  • 0 (6 voturi)    
   ehh (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:43)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   acuma stii ca nu va fi asa. faăptul ca psd schimba lacum egea nu inseamna ca inregistrarile nu au fost facute legal. ba chiar dimpotriva :-)

   si in nici un caz ca inregisrarile nu ar fi adevarate--->>> adica ca daddy&psd sunt penali. adica vor infunda puscaria, minunatie logica de lomonosov care esti ;-)
 • +8 (14 voturi)    
  ... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:17)

  tirolez [utilizator]

  Cand om deveni raiul teroristilor, sa va aduceti aminte.Sigur ca Dragnea si Iordache se vor spala pe maini ca si in cazul recursului comp.
 • +11 (17 voturi)    
  de asteptat.... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:24)

  liviu_ [utilizator]

  ccr da dreptate DOAR infractorilor!

  eu zic ca ccr sa declare neconstitutional tot codu penal... ce dracu ne mai frecam aiurea?!
 • +9 (15 voturi)    
  also... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:26)

  liviu_ [utilizator]

  cu riscul de a ma repeta (again)

  orice decizie intra in vigoare din momentul declararii ei NU din urma!
  deci este IRELEVANT pentru procesele deja judecate!

  dar na... sunt convins ca acest mic fapt nu o sa conteze pentru hotii din psd!

  e doar modul ccr de a ajuta psd sa aiba motive sa dea gratierea si amnistia!
 • +7 (13 voturi)    
  O luam la vale (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:26)

  Lyonnais [utilizator]

  Din acest moment declinul va deveni evident, o luam definitiv in jos.
  Democratia, statul de drept, economie de piata... niste prostii desuete pentru gasca infernala care ne pune cizma pe gat.
  Vestele galbene - singura solutie?
  • +3 (5 voturi)    
   vestele galbene (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:03)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Lyonnais

   sunt pentru natiile cu oua nu mamaligi romanesti care aprind luminite si canta imnul.

   Daca la revolutie se aprindeau iphoanele in semn de protest, acum mancam tot salam cu soia si invatam la lumanare.
 • +9 (11 voturi)    
  Totul sta in motivarea Deciziei de acum ! (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:30)

  Susufler0 [utilizator]

  Poate sa fie o masiva nenorocire care sa ingenuncheze de acum incolo justitia multi ani de-acum incolo sau dimpotriva rezolvarea unei chestiuni de principiu care sa se limiteze in principal la a condamna o practica asa zis neconstitutionala, dar fara a trasa directii obligatoriu de urmat, deci fara a da "rezolvari in plic" !

  Nu-mi fac iluzii din cauza majoritatii specimenelor care populeaza in prezent Curtea ! :((
 • +9 (13 voturi)    
  eu cred ca asta e de fapt scopul... (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:46)

  liviu_ [utilizator]

  haos in judecatorii si procese amanate cat mai mult!

  si asa judecatorii sunt suprasolicitati
  si cand te gandesti ca totu e ca sa amane procesu lu daddy...
 • +11 (13 voturi)    
  Institutii platite de pomana (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 15:50)

  n.dumiritu [utilizator]

  Parlament, CCR, SRI incapabile sa ofere reguli clare, sa se valideze, auditeze reciproc. Cetateanul de rind plateste cu sume exorbitante aceste institutii care functioneaza ani in sir in dorul lelii, fara sa dea socoteala nimanui. Pentru cetateanul de rind exista consecinte (concediere, plati daune, reziliere contracte etc) daca produce greseli sau nu indeplineste cerinte agreate. Institutiile numite (Parlament, CCR, SRI) isi submineaza reciproc autoritatea. Asa numitul "STAT" este o colectie de institutii si reguli viciate, pline de impostori care fug de raspundere, dar care sint primii la a-si acorda salarii obscene, privilegii nesimtite. "STATUL" roman este sat fara ciini. Bani aruncati fara rost. De irosirea banului public nu zice ceva Constitutia aia?
  • 0 (0 voturi)    
   eu vad problema altfel (Joi, 17 ianuarie 2019, 8:53)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui n.dumiritu

   parlamenturl CCR si SRI din anu cat o fi fost... au facut niste protocoale....
   politicienii STIAU de ele... sa nu-mi spuna mine ca nu stiau!

   acum, rusc au uitat si brusc nu mai sunt bune protocoalele....

   e cusuta cu ata alba!

   eu stau si ma intreb daca acele protocoale nu au fost facute intentionat pentru momentul in care justitia o sa se "Trezeasca"
 • +2 (4 voturi)    
  Si totusi (Miercuri, 16 ianuarie 2019, 16:03)

  Eu123 [utilizator]

  Decizia CCR nu este chiar asa cum vroia PSD si nici cum vroiau altii.

  E drept, motivarea conteaza, dar pana atunci, CCR a spus, instantele de judecata vor decide.

  Practic, scopul principal al PSD a fost sa determine ca CCR sa vina si sa spuna "instantele nu tin cont de probele obtinute in baza protocolului "x"."

  CCR spune, probele pot fi bune sau pot fi rele, dar nu CCR decide asta, instanta care judeca.

  Nu cred ca e totul pierdut, referitor la cazurile pe rol.

  Dar, astept motivarea.
  • 0 (0 voturi)    
   da si nu (Joi, 17 ianuarie 2019, 8:57)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

   psd poate a cerut mai mult decat vroia... poate nu vroia d cat rejudecarea!
   cu rejudecarea au sanse sa scape pretinii hoti din puscarii.... sa ne gandim ca aceasta rejudecare e DOAR in favoarea infractorului!
   si in al 2lea... se aglomereaza judecatorii.... noi procese de rejudecat (sa ne candim ca un infractor NU ARE CE PIERDE!!!! e visul oricarui avocat si al oricarui infractor.... o sa fie cereri de rejudecare pe banda rulanta)
   mai mult.... judecatorii o sa fie suprasolicitati! procesele or sa fie amanata....
   ghici pe cine ajuta amanarea de procese?!

   categoric nu e ATAT de rau... dar situatia este oricum dezastruoasa... pentru ca nu conteaza DOAR aceasta decizie... conteaza si celelalte decizii, conteaza subordonarea politica a procuraturii si DNAului , conteaza presiounile imense pe procurori sa nu-si faca treaba etc etc etc....
   luata ca un caz singular... sigur... nu e atat de rau! luata ca un tot adauga inca o lopata de pamant peste justitie..... care si asa d-abia mai respira!
  • 0 (0 voturi)    
   PS: (Joi, 17 ianuarie 2019, 8:58)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Eu123

   si mai e o problema....
   nu decizia si efectele in sine ci.... faptul ca le dau "gloante" psdeilor sa ceara amnistie si gratiere! si sa mai demita niste sefi de institutii... nu conteaza ca nu ei au facut protocoalele!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by