CCR va dezbate pe data de 27 februarie trei sesizări ale președintelui Klaus Iohannis. Una dintre acestea se referă la legea privind autoritatea polițiștilor, transmite Mediafax. Șeful statului susține că folosirea de către polițiști a unor dispozitivelor cu electroșocuri este o măsură disproporționată.

Curtea ConstitutionalaFoto: Curtea Constitutionala

Curtea Constituțională va dezbate pe data de 27 februarie trei sesizări ale președintelui Klaus Iohannis, una dintre acestea se referă la legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, privind autoritatea polițiștilor.

În cadrul sesizării privind legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, Klaus Iohannis a transmis faptul că sintagma „motive verosimile” prezentată în proiectul legislativ „nu este una definită în cuprinsul modificărilor aduse actului normativ, contrar exigențelor de tehnică legislativă, fiind una neclară, de natură să lipsească norma de precizie și claritate”.

Șeful statului a adăugat și faptul că folosirea de către polițiști a unor dispozitivelor cu electroșocuri este o măsură disproporționată.

„Folosirea de către polițist a dispozitivelor cu electroșocuri reprezintă o măsură disproporționată în raport cu scopul său prin raportare la art. 53 din Constituție”, a adăugat șeful statului.

Printre sesizările de neconstituționalitate programate pentru a fi dezbătute, mai sunt cele ce fac referire la legea privind înființarea Consiliului național pentru dezvoltarea resurselor umane din administrația publică, dar și legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea legii privind organizarea și desfășurarea referendumului.