Turcia susține că a trimis autorităților din Arabia Saudită, SUA, Marea Britanie și alte state mai multe înregistrări legate de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează BBC News.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a reafirmat că autoritățile din Arabia Saudită știu cine l-a ucis pe Khashoggi. Jurnalistul disident a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

După ce a susținut inițial că jurnalistul a părăsit consulatul în viață, Arabia Saudită a recunoscut că acesta a fost asasinat, dar a negat orice implicare a familiei regale.

Moartea jurnalistului este în continuare subiectul unor controverse.

Inițial, presa turcă a relatat că, potrivit unor surse, autoritățile din țara lor au înregistrări audio care indică faptul că jurnalistul a fost torturat înainte să fie ucis.

Săptămâna trecută, Turcia a comunicat că se pare că jurnalistul a fost ștrangulat imediat după ce a intrat în consulat, iar trupul său a fost dezmembrat, "în conformitate cu planuri pregătite în avans".

18 suspecți au fost arestați, iar aceștia ar urma să fie judecați în Arabia Saudită, deși Turcia a cerut ca aceștia să fie extrădați.

Turcia nu a acuzat oficial Arabia Saudită că ar fi responsabilă de moartea jurnalistului.

”Avem înregistrările, le-am dat Arabiei Saudite, Washingtonului, Germania, Franța și Marea Britanie”, a spus Erdogan, într-un interviu. ”Au ascultat convorbirile care au avut loc în consulat, știu ce s-a întâmplat”, a mai comentat el.