Conform acelorași surse, citate de Mediafax, polițistul în vârstă de 29 de ani era divorțat, având cu fosta soție, și ea de 29 de ani, un copil de 3 ani și 7 luni.
Femeia a dus sâmbătă dimineață copilul la locuința fostului soț, după care bărbatul nu a mai răspuns la telefon, astfel că femeia a alertat serviciile de intervenție.
Polițistul din Pitești care și-a împușcat copilul, apoi s-a sinucis, a fost fiul președintelui PNL Mioveni. Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, spune că îl cunoștea polițist drept un „copil cuminte”.
„Era polițist. Am fost și la nunta lor. E o tragedie. Îl cunosc prin prisma tatălui lui, care e consilier local la noi. Un copil normal. Venea la tatăl lui. Doamne ferește, nu știam că sunt în divorț”, a declarat Georgescu.
Primarul din Mioveni a afirmat că polițistul, Marius Franţescu, era fiul lui Costel Franțescu, consilier local PNL în Mioveni și președinte PNL Mioveni.
Contactat de Mediafax, Costel Franțescu a refuzat să facă orice declarație.
Polițistul a lăsat un bilet de adio, spun surse din cadrul anchetatorilor citate de Mediafax. Conținutul biletului nu a fost dezvăluit de anchetatori.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, polițistul nu a fost cercetat disciplinar sau administrativ, iar soția nu depusese sesizări împotriva lui.
- Psihiatrul Gabriel Diaconu: Polițiștii au o morbiditate cumulată. Nu își partajează problemele personale
„Ar trebui să se facă o reformă profundă în ceea ce privește polițiștii, și ar trebui să se producă un proces de destigmatizare a suferinței psihologice, respectiv a bolii psihice tranzitorii. Există o cultură a rușinii în cadrul forțelor purtătoare de uniformă. Cultura rușinii care spune că nu am să vorbesc despre problemele mele emoționale cu un coleg și cu atât mai mult cu un superior, pentru că aș putea să-mi pierd meseria, pentru că aș putea fi victimizat”, explică specialistul psihiatru Gabriel Diaconu.
Potrivit acestuia, polițiștii, și cei care poartă uniformă, pot suferi de o morbiditate cumulată, tocmai din cauza faptului că nu se pot exterioriza la locul de muncă.
„Pe undeva, există o morbiditate cumulată pe care o au polițiștii și purtătorii de uniformă în general. Asta înseamnă discreție și relație superficială cu colegii, respect și frică de autoritate, dar când vine vorba de viață, majoritatea își țin problemele personale departe de muncă. Și atunci, când o persoană trece printr-o vale foarte îngustă, cum este un divorț, de fapt și de drept are un handicap la locul de muncă, pentru că nu are cu cine să partajeze și să împărtășească trăirile personale”, spune specialistul psihiatru, care mai precizează că astfel de fapte extreme, cum este crima urmată de suicid de sâmbătă, nu se întâmplă niciodată fără un istoric psihologic în spate.
Pe de altă parte, specialistul criminalist Dan Antonescu, pune gestul extrem al polițistului pe seama răzbunării.
„În cazuistica pe care am întâlnit-o am găsit o explicație, în niciun caz o justificare, și este vorba de răzbunarea pe care soțul care consideră că a pierdut divorțul i-o aplică celui care a câștigat. Omul acesta pierduse custodia copilului, dar avea dreptul să-l vadă, însă, în mintea lui considera că este decăzut din drepturi și nu a acceptat ideea să vadă copilul după un orar și contra cronometru. Este foarte posibil ca în cursul zilei de azi, cât era cu copilul, să fi avut loc vreo discuție cu fosta soție și cine știe ce conflict a declanșat această criză de nervi. Sunt oameni care nu acceptă ideea de divorț și de pierdere a copilului și a soției”, este de părere specialistul criminalist Dan Antonescu.
În realitate ar fi nevoie de o evaluare a comportamentului în situații reale, iar semnele comportamentului anomal ar fi mult mai ușor de detectat. Chiar și dintre comentatorii de pe-aici, unii nu ar trece de evaluări :)
PSD face tot ce poate sa darame institutiile de justitie, mai recent prin conditiile fantastice de pensionare, ceea ce a dus la mai multe pensionari.
Deci evident ca a fost declarat apt, nu mai avem politisti.
in primul rand psihologii sunt cam fortati sa ii declare pe aia apti ca ... na...
si in al 2lea testele psihologice NU sunt infailibile... oricat de serios si pe bune ar fi un test, tot exista accidente...