“S-a încercat pe cale amiabilă ca altcineva să vină la orele dumneaei şi să predea, dar doamna a refuzat. Copiii nu vin la ore, primesc absenţe, dar vor fi motivate când o va înlocui altcineva”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.
Manea a mai spus că pe marginea acestui caz, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a demarat o cercetare disciplinară care are termenul de soluţionare 30 de zile, însă consideră că ar putea dura mai puţin.
Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Școala “Sfântul Andrei” din Capitală acuză profesoara de Educaţie Tehnologică că a vorbit urât cu elevii şi că a avut un comportament agresiv. Aceasta nu este prima abatere a cadrului didactic.
Părinţii elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituţiei de învăţământ, că încă de la prima lecţie profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” şi violenţă emoţională, comunicându-le că nu este prietena lor.
„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare şi violenţă emoţională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este şefă, iar ei sunt sclavii ei” şi că „ei sunt vinovaţi de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmaţii în faţa elevilor legate de faptul că deţine o armă şi menţionează prin cuvinte nepotrivite acuzaţii ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinţi.
Nu oameni buni, un om poate fi dat jos doar cand se da o hotarare definitiva (in acest caz pana sunt gata rezultatele anchetei).
Faptul că ea nu vrea, e irelevant.
Saiu poate fi relevant dacă se ia în calcul refuzul, din punct de vedere medical, caz în care poate fi suspendată cu ajutorul cămășii speciale, aia care se închide cu mânecile la spate.
Dacă murea de grija elevilor, trebuia să aibă o atitudine și un limbaj de profesoară, nu de precupeață din fundătura Ferentariului.