Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a declarat, marți, referitor la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, că procurorii care vor face parte din această structură ar trebui să fie independenți, bine pregătiți profesional și puternici.

Cristina TarceaFoto: Agerpres

"E o dispoziție legală intrată în vigoare. Noi ne-am spus punctele de vedere la momentul la care proiectul era în discuție publică, iar pe mine personal nu cred că m-ați auzit vreodată opunându-mă creării unei asemenea secții. Singura problemă pe care mi-o puneam eu era de organizare, dar probabil că lucrurile se vor organiza. S-a aprobat deja în cadrul CSM un regulament de organizare. Procurorii ar trebui să fie independenți și bine pregătiți profesional și puternici", a declarat Tarcea, citată de Mediafax.

Întrebată de jurnaliști dacă, în prezent, procurorii sunt bine pregătiți și independenți, Tarcea a răspuns: ”Ca peste tot, în toate profesiile, sunt oameni foarte bine pregătiți profesional , oameni pregătiți, oameni mai puțin pregătiți profesional, ca peste tot", a declarat Cristina Tarcea.

Ea a subliniat că procurorii sunt independenți, potrivit Constituției, spre deosebire de judecători care sunt independenți și inamovibili.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat, săptămâna trecută, regulamentele Secției speciale de investigare a infractiunilor din Justiție.