Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii M...PSD, s-a prezentat marți la sediul Brigăzii Rutiere, împreună cu un avocat, pentru a cere să i se clarifice situația, aceștia urmând a fi audiați de polițiști începând cu ora 11:00, informează Mediafax.

Razvan StefanescuFoto: Captura Facebook

Răzvan Ștefănescu și avocatul său s-au prezentat marți la sediul poliției pentru a fi lămurit cadrul procesual, dar și pentru a sesiza încălcarea drepturilor minorului, obligat să participe la audierea tatălui său. În momentul în care a fost oprit de un echipaj de poliție, în dimineața zilei de luni, Ștefănescu se afla în mașină cu copilul său, în vârstă de 8 ani.

Poliția Rutieră a anunțat că mașina cu plăcuțe M...PSD a fost oprită de patru ori în trafic de Poliție, începând cu data de 17 iulie, atunci când a intrat în țară pe la Vama Nădlac, dar abia acum autoritățile au avut toate răspunsurile din partea autorităților suedeze.

Potrivit Polției Rutiere, mașina a fost oprită în trafic în ultimele două săptămâni pe raza a trei județe Hunedoara, Dolj, Olt și apoi în Capitală.

"În momentul în care a intrat în țară (n.r. - 17 iulie 2018) îndeplinea condițiile.Ulterior, verificările le-am făcut noi. Este o situație inedită", a declarat șef director adjunct al Direcţiei Rutiere din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Marian Badea.

Brigada Rutieră transmite că a fost întocmit dosar penal pe numele lui Răzvan Ștefănescu, românul care conduce mașina M...E PSD, pe motiv că automobilul nu are drept de circulație în țară cu acele plăcuțe, iar Biroul Interpol Stockholm a anunțat că numerele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

Pe de altă parte, românul, care a rămas luni fără permis și plăcuțe, susține că a mai fost oprit de patru ori de Poliție, dar a fost lăsat să plece fără probleme. Omul cataloghează gestul ca fiind hărțuire.