Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, miercuri, că dacă președintele Klaus Iohannis nu acceptă analiza Guvernului privind efectele mutării ambasadei României la Ierusalim, atunci se poate ajunge ”din nou la probleme legate de un conflict interinstituțional” și că poate fi sesizată CCR. Meleșcanu a subliniat, însă, ulterior, că un posibil conflict instituțional între guvern și administrația prezidențială este un element periferic al discuțiilor și că nu avem în vedere să ajungem în asemenea punct”.

Teodor MelescanuFoto: Captura Digi 24

”În opinia mea, cel puțin, doresc să facem această evaluare și analiză cât mai rapid cu putință și să prezentăm mai multe alternative, care să fie mutarea sau alte alternative care ar putea să apară la această oră. Sigur, decidenții politici vor hotărî. În cazul în care vor fi decizii diferite, putem ajunge din nou la probleme legate de un conflict interinstituțional, ne ducem la Curtea Constituțională și așa mai departe. Mergem pe toate mecanismele”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, potrivit Mediafax în cadrul audierii la Parlament.

Cu toate acestea, Meleșcanu a spus că un eventual conflict instituțional este ”un element foarte periferic la discuțiilor noastre, nu avem în vedere să ajungem în asemenea punct, ci să facem o analiza a implicațiilor politice, juridice ale unei relocări”.

”Dacă se va întâmpla, vom vedea atunci”, a spus el.