Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri, redeschiderea unui dosar in care este vizat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, instanta suprema desfiintand o decizie din 2016 a Parchetului General de clasare a acestui dosar, informeaza news.ro.

Gabriel OpreaFoto: AGERPRES

Potrivit Digi24, in acest dosar ar fi vorba despre o plangere penala depusa in 2016 de catre un fost angajat al MAI pe numele lui Gabriel Oprea, pentru abuz in serviciu, fostul ministru fiind acuzat de implicare in emiterea unor rapoarte de catre ofiterii serviciului secret al ministerului.

Magistratii instantei supreme au decis redeschiderea anchetei care il vizeaza pe Gabriela Oprea, urmand ca acesta sa fie audiat din nou de catre procurori.

In 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis in judecata de DNA in dosarul masinii de lux cumparata de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna (DIPI) pentru protectia demnitarilor si folosita de Oprea. In acelasi dosar sunt judecati fostii sefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel si Danut Iacob, prejudiciul in dosar fiind de 410.000 de lei.

De asemenea,Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dosar deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina. In seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.