Fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, Gabriela Bucovala, a obtinut in instanta, luni, suspendare ordinului ministrului Educatiei de vara trecuta prin care a fost demis de la conducerea institutiei. Hotararea instantei nu este definitiva, putand fi contestata in termen de cinci zile de la comunicare, dar este executorie.

Curtea de Apel Constanta a hotarat, luni, sa admita cererea depusa de Gabriela Bucovala, suspendand executarea ordinului emis de Ministerul Educatiei Nationale pe data de 18 august 2017, pana la pronuntarea instantei de fond. Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de cinci zile de la comunicare, tot la Curtea de Apel Constanta. Hotararea instantei este executorie.

Pe data de 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, motivul fiind ca la o evaluare ceruta de ministrul Liviu Pop ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor management.

Inspectorii care si-au pierdut astfel functiile au fost din judetele Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu.

Mai multi sefi de inspectorate au contestat ordinul de demitere si au obtinut in instanta suspendarea acestuia, fiind repusi in functie, printre acestia aflandu-se inspectorii generali din Buzau, Braila si Vrancea.