Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Gigi Dragomir, numit in aceasta functie in luna octombrie, a fost demis, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, anunta News.ro. Decizia privind eliberarea lui Gigi Dragomir din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale a fost publicata vineri in Monitorul Oficial.

Atributiile la conducerea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale au fost preluate temporar de catre secretarul general adjunct al Guvernului, Marius Carabulea.

Gigi Dragomir a fost numit presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale in 3 octombrie, tot printr-o decizie a premierului Mihai Tudose, el inlocuindu-l pe Iulian Offenberg, care a fost numit vicepresedinte al Autoritatii Competente de Reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra. Pana la acea data, Gigi Dragomir lucrase ca inspector in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice Ilfov.

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale se afla in subordinea Secretariatului General al Guvernului.