Cativa turisti au ramas blocati, duminica, pe drumul care urca din statiunea Sinaia catre Cota 1.400 din masivul Bugegi, dupa ce autoturismele lor nu au mai putut inainta pe drumul inzapezit, relateaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei judetene Prahova, Raluca Brezeanu, 14 autoturisme au ramas blocate pe drumul care urca la Cota 1.400 din Bucegi, iar in sprijinul persoanelor blocate au intervenit autoritatile locale cu un buldoexcavator.

Unsprezece dintre autoturisme au fost scoase, iar alte trei, ai caror pasageri si soferi au parasit zona, au ramas pe drum. Nimeni nu a avut nevoie de ingriiiri medicale.

Drumul care urca spre Cota 1.400 se afla in administrarea autoritatilor locale din Sinaia, iar acestea au declarat in repetate randuri ca nu deszapezesc acest tronson din cauza ca, imediat dupa ce trec utilajele de deszapezire, viscolul aduce la loc zapada pe carosabil, iar deszapezirea acestui drum ar costa cat deszapezirea a jumatate din strazile orasului Sinaia.

In schimb, autoritatile locale din Sinaia le au recomandat turistilor sa urce si sa coboare de la Cota 1400 folosind mijloacele de transport pe cablu.