Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei fusese citat, pentru vineri, in cadrul unui proces aflat pe rolul Tribunalului Arad, deschis de catre un detinut care a fost nemultumit de raspunsul primit la o petitie adresata Casei Regale si care intentiona sa obtina, astfel, despagubiri, scrie news.ro. Procesul s-a incheiat, iar reclamantul, care este inchis pentru ca a violat copii, a mai deschis sute de procese impotriva unor persoane.

Casa Regala si Majestatea Sa Regele Mihai I apareau ca parati intr-un proces aflat pe rolul Sectiei contencios adminsitrastiv si fiscal a Tribunalului Arad, care s-a finalizat, vineri, prin respingerea cererii reclamantului.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Arad, judecatorul Flavius Bradin, a declarat ca procesul a fost deschis in luna octombrie, de catre Nistor Isai Faur, care avea o nemultumire privind raspunsul primit la o petitie adresata Casei Regale.

"A fost pe rolul Tribunalului Arad un litigiu in care Casa Regala si Majestatea Sa Regele Mihai figurau ca parte. Litigiul s-a finalizat prin respingerea cererii. Litigiul a pornit de la faptul ca o persoana nemultumita de raspunsul la o petitie adresata Casei Regale a actionat in judecata pentru despagubiri, criticand respectivul raspuns. Majestatea Sa a fost citata anterior decesului, dar la termenul de astazi (vineri - n.r.) procesul s-a finalizat. In momentul pornirii actiunii, Majestatea sa era in viata￯, a declarat judecatorul Flavius Bradin.

"Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Casei Majestatii Sale Regele Mihai I, ca reprezentanta a drepturilor si intereselor Majestatii Sale Regele Mihai I, in calitate de persoana fizica, si in consecinta: Respinge actiunea formulata de reclamantul Faur Nistor Isai, in prezent detinut in Penitenciarul Arad, in contradictoriu cu parata Casei Majestatii Sale Regele Mihai I, ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala. Fara cheltuieli de judecata. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se depune la Tribunalul Arad", este solutia pronuntata, vineri, de judecatori.

Reclamantul in acest dosar este considerat de comunitatea locala un procesoman, avand sute de actiuni initiate impotriva unor persoane.

In petitia transmisa, el ceruse Casei Regale sa il ajute in procesele pe care le are pe rol, dar i s-a raspuns ca Majestatea Sa Regele Mihai s-a restras din viata publica si nu se poate implica.

Nistor Isai Faur are 51 de ani si a fost condamnat de doua ori pentru ca a violat copii. In primul caz a violat un minor de 13 ani, iar dupa eliberare a mai violat doua fetite, de cinci si sase ani.