Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, l-a demis, vineri, pe directorul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, dupa ce a analizat cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules, relateaza Agerpres.

"Secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat astazi, la Constanta, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules. Secretarul de stat a dispus demiterea de urgenta a lui Daniel Manole, directorul Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM). Totodata, secretarul de stat a dispus masuri ferme ca asemenea situatii sa nu se mai repete", potrivit unui comunicat la Ministerului Transporturilor.

Incendiul pe nava Hercules care stationa in portul Constanta a izbucnit joi, in jurul pranzului, cand flacarile au cuprins sala motoarelor. Dupa cateva ore, incendiul a fost stins, fara a se inregistra victime omenesti.

Remorcherul Salvator (RS) Hercules se afla in dotarea Agentiei Romane pentru Salvarea Vietii Omenesti pe Mare.

Daniel Manole a declarat, joi, ca RS Hercules a primit finantare pentru reparatii capitale in anul 2016, dupa ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigatie si a stationat in dana.

"Este tare trist ce se intampla. Nava a parcurs etapele de reparatie capitala, a fost complet remotorizata, au fost schimbate generatoarele electrice si urma ca in scurt timp sa plece in probe de mare. La momentul producerii incendiului, in sala masini lucrau cinci echipe de muncitori, dintre care una singura era a companiei Altea, firma care a castigat licitatia pentru lucrari", a declarat acesta.