In perioada iulie - septembrie, politistii au evaluat masurile de securitate fizica la peste 15.000 de obiective, 81,64% dintre acestea avand implementate cerintele minimale de securitate, informeaza Inspectoratul General. Acolo unde au fost constatate nereguli, au fost aplicate 649 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 1.000.000 de lei.

Sub coordonarea de specialitate a Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane, in trimestrul trei al anului in curs politistii au continuat actiunile la nivel national pentru prevenirea si combaterea infractiunilor ce aduc atingere patrimoniului, verificarea detinatorilor de valori si a legalitatii functionarii prestatorilor de servicii in domeniul securitatii fizice.

Astfel, in perioada iulie - septembrie a.c., politistii au evaluat masurile de securitate fizica la 14.412 agenti economici si institutii publice sau de interes public si la 1.022 de A.T.M.-uri externe sediilor bancare.

De asemenea, au fost efectuate 713 controale privind respectarea legislatiei incidente in domeniul sistemelor de securitate private de catre prestatorii de servicii de securitate si de transportatorii de valori.

Rezultatul verificarilor efectuate arata ca majoritatea entitatilor cu cerinte speciale, respectiv 81,64% dintre unitatile verificate, au implementat cerintele minimale de securitate fizica in termenul de conformare, imbunatatindu-si astfel nivelul de securitate.

In celelalte cazuri au fost stabilite masuri si termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 649 de sanctiuni contraventionale cu amenda, in valoare totala de 1.045.450 de lei.

Politistii vor continua si in perioada urmatoare activitatile de verificare a modului in care sunt respectate prevederile legale referitoare la paza bunurilor, obiectivelor si valorilor.