Conducerea Consiliului Judetean Covasna, care a dat publicitatii lista salariilor majorate in baza Legii 153/2017, afirma ca niciun angajat din cadrul aparatului propriu de specialitate nu castiga, in prezent, mai putin de 2.000 de lei net pe luna., potrivit Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca salariile din administratia judeteana au devenit 'corecte si atractive'.

'Consider ca acum salariile in institutiile publice, si ma refer in principal la Consiliul Judetean, sunt corecte si atractive. Daca timp de 25 de ani aproape s-a golit de specialisti sfera publica, pentru ca erau salarii mizerabile, acum urmeaza, sper eu, o deschidere din partea institutiilor si un mai mare interes fata de functiile publice care, acum, sunt remunerate corect (...) Un tanar inginer care a terminat facultatea si vrea sa se angajeze poate sa porneasca de la un salariu de 3000 de lei noi. Deja am vazut, cu bucurie, interes. Am publicat mai multe posturi vacante si am constatat un interes din partea specialistilor, ceea ce inseamna ca mergem intr-o directie buna. Nu se poate rezolva in cateva luni ce s-a stricat in 20-25 de ani, dar trendul este pozitiv si asta ma bucura. La noi, cel mai mic salariu este de 2.000 de lei net, fara facultate, deci cu studii medii, dar cei care au terminat o facultate pot incepe o cariera in administratia publica deja cu un salariu de 3.000 de lei net', a declarat Tamas Sandor.

Potrivit listei date publicitatii de Consiliul Judetean, cel mai mult incaseaza presedintele institutiei, care are o indemnizatie lunara de 13.050 lei brut, respectiv cei doi vicepresedinti, cu 11.600 de lei brut.

Directorii si sefii de serviciu au salarii de baza cuprinse intre 7.000 si peste 10.000 de lei brut, consilierii, inspectorii si referentii cu studii superioare intre 3.000 si peste 5.000 de lei brut, in timp ce postul de casier cu studii medii e remunerat cu 3.070 de lei brut, ingrijitor cu studii medii de la 2.784, sofer 2.925 lei, iar muncitor calificat 2.835 lei brut, se mai arata in documentul citat.