Avertizarile Casei Albe la adresa presedintelui sirian Bashar al-Assad si a armatei sale de a nu desfasura un atac cu arme chimice sunt inacceptabile, a transmis marti Kremlinul, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am cunostinta de nicio informatie privind o amenintare de folosire a armelor chimice", a spus purtatoruld ecuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, intr-o conferinta de presa.

"Bineinteles ca noi consideram inacceptabile aceste amenintari la adresa conducerii legitime a Repubicii Arabe Siriene", a adaugat Peskov.

Statele Unite ale Americii au identificat "potentiale" pregatiri pentru un atac cu arme chimicede catre regimul lui Bashar Assad in Siria si ameninta Damascul sa-l faca sa plateasca "un pret mare" in cazul in care atacul va avea loc, a anuntat luni Casa Alba citata de AFP.

Aceste activitati "sunt similare cu pregatirile inainte de atacul cu arme chimice la 4 aprilie", a scris purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer intr-un comunicat.

Atacul a provocat un raspuns militar din partea SUA care au tras 59 rachete impotriva unor baze militare in Siria, marcand prima interventie armata a Washingtonului in conflictul sirian.