Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Oravita au depistat la frontiera cu Serbia sapte cetateni din Irak si Siria, care au incercat sa intre ilegal in Romania.

Au trecut ilegal frontieraFoto: Politia de Frontiera

Marti, ora 12.45, politistii de frontiera au depistat pe raza localitatii de frontiera Oravita, sapte cetateni straini care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul tarii.

Persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost duse la sediul Politiei de Frontiera Oravita pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt sase cetateni din Siria si unul din Irak, doua femei si doi barbati, cu varste cuprinse intre 19 si 57 de ani si trei minori, cu varste cuprinse intre 7 si 17 de ani.

Acestia au incercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge in tari din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.