Presedintele Moldovei, Igor Dodon, efectueaza joi si vineri o vizita de lucru la Budapesta, unde se va intalni cu premierul ungur Viktor Orban, unul dintre aliatii lui Vladimir Putin in Europa.

Igor Dodon si Vladimir PutinFoto: Facebook / Igor Dodon

Potrivit deschide.md, in Ungaria Dodon are planificate intrevederi cu omologul sau Janos Ader, cu premierul Viktor Orban si cu presedintele Adunarii Nationale a Ungariei, Laszlo Kover. Presedintele moldovean a mai vizitat anterior Burexelles-ul si Italia.

Orban si Putin au avut mai multe intalniri oficiale in ultimii ani. De exemplu, in februarie 2016, in timpul vizitei efectuate la Moscova premierul Orban l-a asigurat pe presedintele Putin ca Uniunea Europeana este tot mai dispusa sa coopereze cu Moscova si ca sanctiunile impuse Rusiei un vor fi prelungite in "mod automat", potrivit deschide.md.

"Vom discuta despre relatiile bilaterale moldo-ungare, in special pe dimensiunea politica si cea economica, dar si perspectiva dezvoltarii acestora. Totodata, tinand cont de faptul ca in aceste zile in Budapesta se desfasoara cea de-a XI-a editie a Congresului Mondial al Familiilor - intrunire importanta la nivel mondial de lideri si activisti ai miscarilor civice si de politicieni devotati promovarii valorilor familiei - voi avea o intrevedere cu conducerea Congresului respectiv", a scris Igor Dodon, intr-o postare pe Facebook.

Seful statului a mai anuntat ca va avea o intrevedere cu diaspora moldoveneasca din Ungaria. Intalnirea va avea loc vineri, la ora 18.00, la sediul Ambasadei Republicii Moldova in Budapesta.