Guvernul a adoptat joi o hotarare privind acordarea cetateniei romane sportivului Vitalii Kyrychenko, informeaza un comunicat citat de Agerpres.

Vitalii Kyrychenko, cetatean ucrainean, a depus cerere pentru dobandirea cetateniei romane pe 27 aprilie anul trecut, se arata in nota de fundamentare a acestui act normativ, care a fost publicata pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

"Tinand cont de faptul ca domnul Kyrychenko Vitalii este un sportiv de inalta performanta, necesar intaririi lotului national de hochei pe gheata, in vederea participarii la competitiile sportive internationale si obtinerii unor rezultate sportive remarcabile, la data de 27.05.2016, Ministerul Tineretului si Sportului a depus solicitare catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie in vederea sustinerii obtinerii cetateniei romane pentru acest sportiv", se precizeaza in acelasi document.

Conform sursei citate, Vitalii Kyrychenko este un produs al scolii de hochei pe gheata din Ucraina, dar in ultimii ani a evoluat la echipa PROGYM Gheorgheni.

Pe 30 august 2016, Comisia pentru Cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie a emis raportul favorabil in care a constatat indeplinirea tuturor conditiilor prevazute de lege pentru acordarea cetateniei, arata documentul citat.